banner460
banner128

29 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden nerdeyse üç yılı geçip, yerel seçime doğru son iki yıla doğru girdiğimiz bugünlerde, "Çoğu gitti azı kaldı: 29 Mart 2019’dan bugüne belediyelere bakış” başlıklı yazı dizimizde bugün Avcılar’ı anlatmaya çalışacağız.

Avcılar Belediyesi üç yılı sessiz-sedasız geçirdi gibi değil mi?  Merkez de yer alan Belediye binası güvenli bina olmaması nedeniyle yıkıldı. Belediye hizmetleri merkezi konumdaki bir binadan biraz daha zor erişilir olan Ambarlı da bir binaya taşındı. Gözden uzak ta olan gönülden de uzakta olur sözü misali halktan da biraz uzaklaşmış oldu. Halkla ilişkileri, medya ilişkileri de çok sağlıklı yürümedi bu üç yılda.

Bu üç yılda en dikkat çeken yönü ise Belediye önünde sık sık gündeme gelen ücretlerini alamayan çalışanların eylemlerinin nerdeyse yok olması oldu. Belediye adına elbette önemli bir adımdı. Bu arada bir projenin hakkını teslim etmeliyim. Kim bulduysa bir ‘Bebek taksi’ uygulaması var. Doğum yapmış anneleri  hastaneden alıp evlerine bırakan bir uygulama.  Bunu bütün belediyeler uygulamalı.

2021 yılı sonuna bombalar patlamaya başladı

Üç yılın sessiz-sedrasız ilçesi Avcılar’da  2021 yılı biterken bombalar patlamaya başladı. Ben size söyleyeyim 2022 yılında Avcılar’da yapılacak kimi çalışmalar sadece İstanbul’da değil Türkiye’de gündem olacak gibi duruyor.

2022 yılı sonuna doğru gelirken Belediye Başkanı Turan Hançerli bir çok belediyenin ve kendilerinin de uzun süredir ötelediğı basın toplantısı düzenleyerek basının karşısına çıkmış,  yaptıklarını yapacaklarını anlatmış  ve soruları yanıtlamıştı.  Bu önemli bir adımdı belediye icratlarının kamuoyu ile paylaşılması adına.

Kentsel dönüşüm gözle görünüyor

İkinci olarak 1999 depreminde en ağır yarayı almış ilçelerin başında gelen Avcılar’ın da elbette birinci sorunu kentsel dönüşümdü. Bu konuda çalışmaların artık gözle görülür bir şekilde ortaya çıkmaya başladığını söyleyebiliriz.  Kısa süre önce Avcılar CHP’de düzenlenen basın toplantısına giderken kentin girişinde trafiğe kapalı ana cadde olan Marmara Caddesi’nde ilerlerken sağ tarafta iki binanın kentsel dönüşüm nedeniyle yıkımının yapıldığı dikkatimi çekti. Keza merkezdeki belediye binası da yenilenme amacıyla daha önce yıkılmıştı. Kentsel dönüşüm artık gözle görünür hale gelmişti.

Yeşilkent ve Tahtakale konuşulacak

Ve gelelim sadece. Avcılar ın iki mahallesi onlarca yıldır plansız gelişti. Yeşilkent ve Tahtakale. Bu iki mahalleden; Yeşilkent’in planları İBB’de, Tahtakale’nin planları da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Avcılar Belediyesi 2022 yılıda Yeşilkent’in 1/1000’lik planlarını hazırlayacak. Çevre Bakanlığı ise konuya o kadar hızlı giriş yaptı ki, Tahtakale için hazırlanmış bir video bile devreye sokuldu. Video da Bakan Murat Kurum’un yaptığı açıklamaya göre 8 bini üzerinde bağımsız konut ve ticari kuruluş yerinde kentsel dönüşüm kapsamına alınıyor. Yani Tahtakale de bakanlık eliyle dev bir dönüşüm gerçekleştirilecek. Ayrıntıları tüm Avcılar merak ediyor.  Özetle Yeşilkent ve Tahtakale de yapılacak çalışmalar bir nevi İBB-Avcılar Belediyesi ile Çevre Bakanlığının karşılıklı çalışması olarak yarışacak ve sürekli gündemde olacak belli. Bu nedenle bu iki mahalle de yapılacak çalışmalar çok ses getirecek. Gözler de sürekli Avcılar da olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.