banner460
banner128

Kurban bayramı yaklaşıyor. Yaklaştıkça bayram ile ilgili mail kutumuza düşen haberlerde artmaya başlıyor. Genellikle belediyelerimizin basın bürolarından geliyor bu haberler

-Belediyemizin modern kurban yeri bayrama hazır..

-En modern kurban satış yeri bizim ilçede..

-Belediye kurban satış yerlerini belirledi

Her belediyeden böyle haberler geliyor.

Hatta

-Kurban bağışı kampanyası başlatıldı. İşte hesap numaraları. Bir kurban 3 bin TL.

Gibi haber de gelmiyor değil.

Her kurumumuz bu konuda çalışma yapabiliyor.

*

Türkiye’nin hemen her ilçesinde kurban satış yerlerini belediyeler belirler ve çalıştırır. Temizliğinden, hijyeninden, veterinerinden her şeyinden belediye sorumludur.

Ama İstanbul’un, Türkiye’nin  en büyük ilçesi Esenyurt’ta bu böyle olmaz.

Ne olur.

Kaymakamlıkta toplantı yapılır. Toplantıya belediye veterineri toplantıya alınmaz. Sonra da katılma diye tutanak tutulur. Nasıl oluyor bu? Belediye Başkan Yardımcısı Ali Susuz açıklıyor.

-‘Veteriner ile kaymakamlığa gittik. Veteriner toplantıya alınmadı, sonra da katılmadı diye tutanak tutuldu’

Nasıl oluyor bu? Bilmiyorum benim aklım almıyor ama oluyor.

*

Sonra Belediye ilçede kurban satış yeri belirlemiyor. Kurban Satış yerini kaymakamlık belirliyor ve bir şirkete veriyor.

Heryer de belediye kurup işletiyor. Ama Esenyurt’ta kaymakamlık bir şirkete veriyor.

Nasıl oluyor bu? Bilmiyorum ama oluyor.

Sonra da muhtemelen toplantıda belediye başkan yardımcısına,

-Burayı temizleyin, hijyen ilaçlamasını yapın, ulaşımını falan düzenleyin. Tuvalet falan yoksa yapın. Çevre temizliğini yapın.

Güzel.

Ama yerin belirlenmesine, işletmesine siz karışmayın. Kim kurban satış yerinden faydalanacak, hangi koşullarda faydalanacak, müsade için izin belgesi nasıl ve kimden alınacak. Maddi geliri olacaksa bunlar kime verilecek? Bunlara belediye karışmasın.

*

Esenyurt’ta kaymakamlık ile belediyenin ilk karşı karşıya gelmesi değil bu.

Kısa bir süre öncede belediyenin yapımını sürdürdüğü bir cami’nin altındaki bir dükkan da kaymakamlık marifetiyle bir işletmeye kiralanmasıyla gündeme gelmişti. Belediye biz oraya ‘taziye ve aşevi’ yapacağız diyor ama bir dükkana kiraya veriliyor. Sonrasında kaymakamlık bu kiralama işini iptal etti sorun aşıldı.

Bu sorunun daha dumanı gitmeden bu kez  de kurban satış yeri.

Her yerde belediye belirlesin, ama Esenyurt’ta belediye belirlemesin. Olacak şeymidir bu?

Ama oluyor işte.

Üstelik İstanbul gibi dünyanın gözü önündeki bir kentte oluyor.

Denilebilir ki, "Ya kardeşim boşver her yeri. Burası Esenyurt"   İyi de Esenyurt Belediyesi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kurumu değil mi?

*

CHP’li belediyelerin olduğu ilçelerde kaymakamları mili bayram törenleri dışında hiç belediye başkanları ile yan yana görebiliyor musunuz? Peki Ak Partili ya da MHP’li başkanların olduğu yerlerde Kaymakamlar belediye başkanları sık sık etkinliklerde yan yana gelmiyor mu?

Başka ne desem ki?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.