Dr. Canan Kaftancıoğlu. Çiçeği burnunda CHP İstanbul İl Başkanı..

Bir anne. Bir doktor. Yaşamını insan hakları mücadelesine adamış bir insan.  İstanbul İl Başkanlığı seçimine aday olurken;  bu kadar eleştirilere hedef olacağını, kısa sürede  bu kadar Türkiye gündemine oturacağını  muhtemel ki kendisi de beklemiyordu. Biz de beklemiyorduk. Önce sosyal medya da bir saldırı kampanyası, ardından  kime medya organlarının hedefine oturması.. Yetmedi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında Kaftancıoğlu’nu eleştirmesi ve ardından TBMM gündemine gelmesi.  Yakında Trump ve Obama’nın da gündemine girerse artık şaşırmam!

Kaftancıoğlu başta CHP olmak üzere siyaset dünyasında tanınan bilinen bir isimdi ama Türkiye genelinde halk nezdinde bilinirliliği her halde son üç-beş günde hiç beklenmeyecek ölçüde artmış oldu. Kaftancıoğlu bu saldırılara ne kadar teşekkür etse azdır. Nitekim etti de. ‘Erdoğan’ın beni eleştirmesi memnuniyet vericidir’  sözü  ‘Doğru yolda olduğumu gösteriyor’ şeklinde yorumlansa da hiç kuşkusuz bıyık altından ‘Eh sayesinde Türkiye de bizi tanıyor’ gülümsemesi yatmıyor değil.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan Kaftancıoğlu’nu eleştirirken dedi ki  ‘Tencere kapak misali.. Kılıçdaroğlu’na da bu yakışır’.  Şimdi bu cümle eleştiri yerine CHP’liler tarafından memnuniyetle karşılanır. ‘Ne güzel işte Genel  Başkanımızla uyumlu, tam da onun istediği gibi bir il başkanı seçmişiz’ diye düşünmüşlerdir. .   Ayrıca bu eleştiri Kaftancıoğlu’nun Kılıçdaroğlu nezdindeki  itibarını artırmıştır.

Saldırılar, Kaftancıoğlu’nun parti içindeki  itibarını da artırmıştır Saldıranlar, Kaftancıoğlu’nu zayıflatmak bir yana güçlendirmiştir. 
Daha dün kendisinin karşısında olan başta CHP İstanbul eski İl Başkanı Cemal Canpolat olmak üzere tüm partililer ve onu eleştirenler bile Kaftancıoğlu’na sahip çıkmaya başlamıştır. Saldırılar CHP içinde kenetlenmeyi de artırmıştır.  Gelecekte ne olur bilmeyiz ama, şu kısa süreçte Kaftancıoğlu’nu hedefe oturanlar, onu topa tutanlar, hiç beklemedikleri ölçüde CHP için faydalı iş yapmışlardır. 

 Saldırılar Kaftancıoğlu’nu güçlendirmiştir ve kendine güvenini de artırmıştır.  Bu güven Kaftancıoğlu’nun açıklamalarına yansımaya başlamış görülüyor. Kaftancıoğlu bu eleştiriler karşısında, bu saldırılar karşısında zayıflamak bir yana oldukça güçlenerek il başkanlığı koltuğuna oturacaktır. 

Kongre ile ilgili kongre biter bitmez bir yazı kaleme aldık.  Şu görevi alma bir tamamlansın.  Kaftancıoğlu bir koltuğuna otursun. Bir değil daha bir çok yazı yazılır.  Çünkü CHP  İstanbul kongresi bir yazıyla geçiştirilecek bir kongre değil.  Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Kadın bu koltuğu oturdu. Tarihi önemi var.  Önemli .. Önemli  etkileri olacak ki bu kadar kısa sürede Türkiye gündemine oturdu.