Silivri Sanayii ve İşadamları Derneği (SİAD) bugün BEDAŞ yetkililerinin katıldığı bir toplantı düzenledi.  Silivri Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Solak’ın da katıldığı  SİAD merkezindeki toplantıya BEDAŞ  on dolayında; laciler giymiş personelle katıldı. İçlerinde müdürler, amirler, teknisyenler var. Bazıları da 20’sini yeni sollamış gençler.

Silivrili sanayiciler her daim vatandaşı yaptığı zamanlı zamansız kesintilerle canından bezdiren BEDAŞ yetkilileri ile ilçe düzeyinde yaşanan sorunları masaya yatırıyorlar. SİAD Başkanı Hakan Kocabaş açılış konuşmasıyla  sanayicilerin elektrik ile ilgili yaşadığı sorunları dile getirdi.  “Göz kırpma’ diye bir sorundan bahsetti.  Ben yeni duydum.  Anlık-saniyelik gidip gelmeler anladığım kadarıyla. Bayağı bir sorunmuş. Üretiminde-aletlerin de içine ediyormuş yani.  Bizim de bilgisayarlarda da anlık gidip gelmeler oluyor sık sık. Meğerse bu imiş.  Yani ‘Göz kırpma!”

Neyse ardından BEDAŞ’ın; ceketleri laci. gömlekleri mavili janti yetkilileri arka arkaya aldı sazı eline. 

Bir yatırım yapmışlar, bir planlamalı düzenli çalışmalar yapmışlar ki , dersin böyle çalışma görülmemişmiş. Anlattıkça anlattılar.. Biri durdu, öbürü başladı.

Sanayiciler sabırla dinlerken, bizim sabrımız tükendi. 

Yanımızdaki sanayiciye ‘ Bunlara göre memlekette asla elektrik sorunu yok. Güllük gülistanlık her şey’ diye söylendim.  O da güldü.  ‘Şimdi ben bir konuşacağım da ortalık gerilecek’ dedi.

Tam biz yorumu bitirmiştik ki; Yetkin Çavdar aldı sözü.  (Yetkin Çavdar aynı zamanda Ak Partili ve dernek yöneticisi. )

“Arkadaşlar güzel güzel anlatıyorsunuz. Şunu yaptık, bunu yaptık. Ama ortada bir şey yok. Özelleştirildi ki durum iyileştirilsin. Aksine durum daha kötüye gidiyor. Geldiğimiz noktada iki yıl öncesinden daha beter. Sorunlar azalmadı arttı. Siz bize bu sorunların giderilmesi için neler yapacaksınız onu söyleyin.”

Çavdar’ın bu çıkışıyla , ortalık serinledi,  terleyen tenimiz serin bir hava aldı. Yıllardır BEDAŞ’tan ızdırap yaşayan bir vatandaş olarak derin bir “Oh!” çektik.  

Çaıvdar sitemleri bitirdi. Ne o..  Sanki BEDAŞ’lılar eleştiriler kendilerine değilmiş gibi yanıtlar vermeye başladı. 

“Belki haklı olduğunuz konular var ama sorunun kaynağı BEDAŞ değil. TEİDAŞ  bize yeterli enerji vermez ise ne yapalım. Ayrıca sanayiciler de kendileri elektrik tesisatı konusunda yapmaları gereken yatırımları yapmıyorlar .”

Bir başka BEDAŞ’lı ‘Biz dağıtımda Almanya’dan daha iyi durumdayız’ dedi.

SİAD Başkanı Hakan Kocabaş araya girdi. ‘Bunu sürçü-lisan sayalım. Almanya’dan iyi olduğumuz falan yok”

Bir BEDAŞ yetkilisi sunuma başlarken, ‘Ortalık biraz gergin’ diye söze başlayınca Yetkin Çavder ‘ Niye gergin olsun. Buraya gelmişiz. Sorunları anlatıyoruz. Konuşuyoruz. Gerginlik yok” diye yanıt verdi.

BEDAŞ ‘lılar bir çok yatırımdan, sorunlara çözüm önerilerinden bahsettiler. Enerji, kesinti, göz kırpma, trafo..  Durum bu minvalde uzadıkça uzuyor ama benim aklımdaki konu bir türlü gündeme gelmiyordu.  Hani pat diye ortaya girip ‘Serin’ havayı bir anda  bozmak ta istemiyordum. 

Ama o soru gelip gelip gidiyordu

“Hey BEDAŞ’cılar Trafolarda kedilere karşı önlemler alıyor musunuz?” diye sormak istiyordum ama bir türlü bana fırsat verilmedi.

Sesi kısılmış telefonuma da sık sık mesajlar düşüyordu.

Birisi vardı ki yazmasam olmayacak. 

Muharrem İnce: Üçte üç yapan Beşiktaş’ı kutluyorum.

Vatandaş: ‘Ben de on iki seçimde on iki mağlubiyet alan sizi kutluyorum”

Bu  BEDAŞ’lılar elektrik kesintileri ile yaşattıkları can sıkıntısı gibi, sonu ne zaman geleceği bilinmeyen sunumları ve bilgilendirmeleri ile de insanı bayağı sıkıyorlardı. 

Kendimi dışarı attım.

Ah ya bir elektrik kesilseydi ya..

İşin özeti şu idi.

Ben bu BEDAŞ’tan bir şey anlamadım.