Son  yerel seçimlerde Silivri’de belediye başkanlığı koltuğunu MHP’li Volkan Yılmaz’dan alan, CHP’li Bora Balcıoğlu’nun Basın Sorumlusu Emre Dikenova’dan ‘Başkanımız basın mensuplarıyla akşam yemeğinde buluşacak. Abi seni de aramızda görmek istiyoruz’ deyince, İstanbul Gazeteciler Derneği’nin de o akşam bir buluşma yemeği olmasına rağmen doğal olarak Balcıoğlu adına yapılan daveti kabul ettim.

Kabul ettim çünkü nihayeti bizimkisi bir mesleki dayanışma ve kısmende eğlence yemeğiydi.  Ama Başkan Bora’nın daveti seçimden sonra yapılmış ilk davetti.

Düşünsenize yeni seçilen başkan seçimin üzerinden iki aydan fazla zaman geçtikten sonra ilk kez basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

O kadar konuşulacak konu birikmişki.  Daha önce Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara böylesi toplantılarda gazetcilerle bir araya gelmiş; aldıkları belediyenin durumu, yapacakları, öncelikleri ve gündem ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmuş gazetecilerin hararetli sorularını yanıtlamışlardı. O toplantılara da katılmıştım.

Ben de doğal olarak sayın Balcıoğlu’nun toplantısına biraz hazırlık yaparak gitmek istedim. Takip ettiğimiz kadarıyla iki ay zarfında gündemde oldukça konu birikmişti.  Yetmedi Silivri’nin tek günlük gazetesinin, Silivrili gazetecilerin geriye dönük paylaşımlarına göz atarak onlarında neler tartıştığını hatırladım. Bunu yaparken, ta yurt dışına Montegerano’ya gitmeyi, bölgenin duayen siyasetçilerinin gündemini de geriye doğru takip etmekten geri kalmadım.

Artık Balcıoğlu düşünsündü!

Silivri ile ilgili sadece benim sorularımı yanıtlamak en az bir saati bulurdu.

*

Silivri Gazitepe’ye doğru  yola çıktık ve sonunda bir kır kahvesine ulaştık.  Memleket cennet arkadaş. Ancak hava sıcaktı gündüz. Güneşin batmasıyla birlikte bir serinlik. Gazitepe denilen köy,  Silivri’nin tepelerine doğru bir yer. Ben gitmişim kısa kollu bir gömlekle. Oturduk masaya birazdan da serin hava etkisini artırdı ve gündüzün yanan ben, üşümeye başladı.

Ardından Balcıoğlu geldi. Herkese merhabalar dedi her zamanki güler yüzüyle. Sonra ardından sahnede bir saz ekibi yerini aldı.

Başladı çalmaya..

*

Roman havası- Rumeli türküleri- klarnet- darbuka sesleri birbirine karışıyor. Ardından yemekler geldi..

Eh bu gazeteciniz de bekliyor. Birazdan Bora başkan gündeme ilişkin bir açış konuşması yapacak, bugüne kadarki icraatları falan değerlendirecek. Ardından bizlerde Silivri halkının merak ettiği gündeme ilişkin soruları soracak, ahaliye başkanın açıklayacağı müjdeleri duyuracağız.  Ses kaydı yetmez diye not defteri bile koymuşum çantama..

*

Zaman geçiyor. Ortada yediğimiz etlerden nasiplenmek isteyen bir kedi var bir de müziğin tıngırtısı.  Başkan Bey yemeğini yiyior,  yanındaki kişi ile sohbet ediyor. 

Herkes müzige eşlik edip atıştırıp duruyor.

Benim durumum mu?

Hani Atatürk Sivas’a orkestra göndermiş. Vali de ahaliyi bir salona toplamış. Orkestra; Mozart’tan girip, Beethoven’den çıkmış. Enfes eserler seslendirmiş. Ardından da konser sonrasında gazeteci  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in deyimiyle ‘Yerel halktan’ yaşlı birisine sormuş. 

‘Amca bey konser nasıldı?’

Hayatında bağlama ve davul- zurnadan başka çalgı görmemiş Amca yanıtlamış.

-‘Sivas Sivas olalı böyle zulüm görmedi! diye . 

Hah benim durumum da amcanın durumu.  Çocukluğu bağlamanın tınılarıyla geçmiş bir insan saatlerdir Trakya havası dinliyor düşünsenize.

 Artı  gazeteciyim ortada ne konuşma var, ne soru soracak bir gelişme. Beklentim hava müzik şinanay!

*

Ya kardeşim benki 40 yıllık gazeteciyim, yine de acemiliğime verin, nerden bilebilirim seçimden iki ay sonra  basınla buluşan başkanın bir eglence buluşması tertipleyebileceğini. Hiç sormadan  davete evet demiştim.

 Karşılaştığım durumu  Basın Sorumlusu Emre Dikenova’ya da Başkan Bora Balcıoğlu’na da ilettim.  Her ikisi de benzer şekilde yanıtladı:

-Dediğiniz toplantıyı yakın zamanda yapacağız. Ama şu süreçte bayramda yaklaşırken bu yoğun gündemler arasında rahat bir nefes alalım düşüncesiyle düzenledik.

*

Darbukayla başlayan toplantı  üç saat sonunda klarnetin ince tınılarıyla sonlanırken, naçinezane toplantı sonrası yorumum  o ki.. Başkan bey ve ekibi oldukça yoğun zamanlar geçiriyor.  Kurumu da yeni devir aldıkları için biraz zamana ihtiyaçları var açık. Bu bir kez daha ortaya çıktı. Bir çok alanda henüz profesyonel değiller ki bu da normal.  Ve Bora bey, çok önemli bir makama gelmiş bir siyasetçi olarak  fazla iyiniyetli.  İyiniyetli olmak  kötü değildir ama biz aynı zamanda biliyoruz ki; ‘Cehennemin yolları iyiniyet taşlarıyla döşenmiştir.”

*

Mutlaka yazılması gereken çok önemli şeyler de var ama şimdilik burada bitirmeliyim. Dedik ya, iki ay oldu ve zamana ihtiyaçları olduğu ortaya çıktı.

Yirmi iki yıldır Ak Parti iktidarı icraatları karşısında sabredenlerin, ve o iktidar sahipleri tarafından da hala sabır istenenlerin,  iki aydır Başkanlık görevinde bulunan  Bora bey’e de tanıyacakları zaman mutlaka vardır olmalıdır.

Ve ayrıca toplantıya onbeş-yirmi dolayında gazeteci katıldı. Onların da yazacakları birşeyler olacaktır mutlaka. 

Bütün bu durumlar karşısında  Allah size de bize de, “Yerel halka’da” sabırlar versin!