Termometreler İstanbul'da hava sıcaklığını 30'ların üzerinde gösteriyor.  Dışarda nefes almak imkansız.   CHP’deki durum ise havalardan da fena. Sıcaklık 40 derecelerde gibi. İstanbul'daki bazım ilçelerde Kadın Kolları seçimlerinde inanılmaz tartışmalar oluyor. İptaller, mazbata vermemeler.. Hararetli gelişmeler devam ederken bazı gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Beylikdüzü’de adaylardan Çiğdem Çoker, rakibine üç kat fark atarak seçimleri alıyor.  Çoker’in seçimleri kazandığı Kadın Kolları Genel Merkez yönetimi tarafından tanınıyor. Kadın Kolları MYK Üyesi Fevziye Şahin, “ 06,06,2024 tarihinde yapılan toplantıda Beylikdüzü’nde seçimleri Çiğdem Çoker’in kazandığının itiraza kapalı olarak karar altına alındığını’ açıklıyor.

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş buna karşı çıkıyor. İl Yönetimi nezdinde girişimde bulunuyor olmalı ki, ilden bu konuda yazı getirilmesi isteniyor. Ve kadınlar Beylikdüzü’nde ‘Mazbatamı ver’ eylemi başlatıyor.

Yine çok ilginçtir kamuoyanı yansıyan bilgilere göre, seçimi kazanan Çiğdem Çoker, Milletvekili Turan Taşkın Özer’e yakın isim iken, İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş ise kendisine karşı ve farklı bir ismin seçilmesini istiyor. Yani seçim gerginliğinin arkasında eski İlçe Başkanı olan Milletvekili Turan Taşkın Özer ile İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş’ın çekişmesi yatıyor. İki isim kadınlar üzerinden bir bilek güreşine girmiş görünüyor.

*

Avcılar’da ise durum daha da vahim. Burada seçim başlamadan bitiyor. Yapılan açıklamalara göre divan başkanlığını yürüten MYK üyesi Fevziye Şahin’in kongreyi iptal ettiği öne sürülüyor.  İlçe Başkanlığı seçim süreciyle ilgili sosyal medyada bir paylaşım yapmak durumunda kalıyor. Açıklamaya göre seçim normal koşullarda devam etmesi gerekirken, Divan Başkanı Fevziye Şahin kural hatası yaparak seçimleri iptal ediyor. Muhtemelen orada da adaylar arasında arka planda birilerinin bilek güreşi var.  Burada bugün yeniden seçim yapılıyor.

*

CHP’de bir başka sıcak haber Büyükçekmece’den düşüyor sosyal medyaya. Gazetedamga’da yer alan habere göre, Büyükçekmece eski İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak’a yakın dokuz üye yönetim kurulundan istifa ederek yönetimi düşürüyor.  Habere göre; 17 kişilik yönetim kurulu listesinin tamamlanması için Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün devreye giriyor. Bir kişi istifasını geri alıyor. Böylece yönetim düşmekten kurtuluyor. Halis Çiçekçi yönetimi daha sonra yedeklerden aldığı yeni isimlerle yönetimi yeniden oluşturuyor.

Burada da seçim sürecinde aday olmak üzere İlçe Başkanlığından istifa eden Hüseyin Remzi Gökbulak ile Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün’ün arasındaki çekişmenin devam ettiği görülüyor.

*

CHP’de kadın kollarındaki yarışlar henüz tamamlanmış değil. Ve oldukça sıcak gelişmeler yaşanıyor. Bu Pazar da bir çok ilçede seçim var. Sonuçları takip edeceğiz..