Aralık ayının son haftasında CHP İlçe kongreleri tamamlandı. Bölgemizde tüm başkanlar koltuklarını korudular. Zaten bir çoğu da tek liste ile seçime girdi. Tek liste ile yapılan seçimi de seçim kabul etmek nasıl bir şeyse artık..  Gireceksin ve oy vereceksin o listeye vereceksin. Başka da alternatifin yok. Böyle olunca o kongrelerde pekte heyecan olmuyor. Katılım da biraz düşüyor doğal olarak. 

Esenyurt ve Avcılar’da iki aday vardı. Heyecan da vardı, çekişme de vardı.  Küçükçekmece’de ise yeni bir ilçe başkanı var artık. Turgay Özcan. İl Başkanı Cemal Canpolat’ın kendi mahallesinde seçim kaybettiği, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun  ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın il delegesi seçilemediği bir kongreler sürece yaşandı.

Canpolat için sıkıntılı günler

İlçeler bitti. Şimdi İstanbul il için büyük çekişme başladı. Çok adaylı bir kongre olacağı daha şimdiden belli oldu.  Cemal Canpolat’ın aday olması nerdeyse kesin. Son bir sürpriz olmaz ise Canpolat yine aday olacak ve koltuğunu korumaya çalışacak.  Peki diyelim kazandı kimle çalışacak.  Disipline gönderip genel merkezin müdahale ettiği Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ile..  Ali Narin seçimleri kazandı çünkü. Ayrıca bir çok ilçede de Canpolat’ı desteklemeyen listeler seçimleri kazandı. Canpolat’ın işi  zor. Üstelik geçen kongreden bugüne yaşanan yıpranmışlık ta var.  Ve tabi Genel Merkez tarafından karizmasının çizilmesi de cabası. Biliyorsunuz ilçe kongreleri öncesi Kadıköy İlçe Başkanını disipline yollamış,  Bahçelievler ve Ümraniye’de delege seçimine müdahil olmuş ancak Genel Merkez araya girerek, bunları iptal etmişti.  Canpolat açısından durum bir önceki seçime göre daha zor görünüyor. Ancak Canpolat bu!  Zorluklarla mücadele de onun hayatı..

Adaylığını ilk açıklayan Kaftancıoğlu oldu

Dr. Canan Kaftancıoğlu’da  13 Ocak’ta yapılacak kongre için adaylığını açıkladı. Şansı olur mu olmaz mı bilmem. Sadece şunu söyleyeyim. Parti Meclisi üyesi ve parti içinde iyi bilinen bir isim Kaftancıoğlu.   Başarılı olursa da hiç şaşırmamak lazım.  

Çok dillendirilen bir isim: Kumkumoğlu

Ali Kemal Kumkumoğlu adı çok sık dillendirildi. Pendik’ten Büyükçekmece’ye kadar partililerle konuştuk. İsmi biliniyor. Aday olacağına ilişkin bilgi edinildiği söylendi. Ancak kendisi adaylığı açıklamadan hiç kimsenin de bir şey demek istediği yok.  Kumkumoğlu Karadenizli ve eski bir Milletvekili. Kumkumoğlu da aday olursa ki muhtemelen olacak gibi,  seçimi kazanma şansı yüksek adaylardan biri olur.

Emek en yüce değer ise temsilcisi niye aday olmaz

Ve benim merak ettiğim bir isim. ‘Emek en yüce değerdir’ sloganını benimsemiş bir sosyal demokrat Parti’de İstanbul İl başkanlığı gibi çok önemli bir görev için hayatını emek mücadelesine adamış olan bir isim Süleyman Çelebi neden aday olmaz. ? Neden suskun durur. Emek örgütlenmesi için mücadele etmiş olmak, hayatını bu mücadele içinde geçirmiş olmak sosyal demokrat bir parti üyeleri açısından çok önemli bir referans değil midir? Neyse bilmem. Bence geçtiğimiz seçimde de aday olsa kazanma ihtimali yüksekti. Bu seçimde de aday olsa kazanma şansı en yüksek adaylardan biri olurdu. Olacak mı olmayacak mı bilmiyorum ama şu ana kadar asla bu konuda bir bilgi kamu oyuna yansımadı.