Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in Proje Tanıtım Toplantısı’nı izledik. Tam bir saat projelerini anlattı. Projelerine geçmeden öncede beş yılda yaptığı hizmetleri hatırlattı.

Çatalca Meydan’da durun batıya bakın, Kaymakamlık binasının yenilendiğini göreceksiniz. Güney’e bakın. Eski Belediye işhanının yıkılıp yerine yepyeni bir ticaret merkazi yapıldığını göreceksiniz. Kuzeye dönün karşınızda yemyeşil bir millet bahçesi.  Meydan’dan baktığınızda Çatalca merkezinin yepyeni modern bir yüze kavuşturulmuş olduğunu görüyorsunuz.  Bunlar Mesut Üner’in beş yıllık yönetim sürecinde yapıldı. Şimdi diyeceksiniz ‘Ak Parti iktidarı arkasında. Tüm bakanlıklar destekliyor. Onların desteğiyle yapılıyor.”

Tamam haklısınız. Ama daha öncede de burada Ak Partili İsmail İp yönetimi oldu. Onun zamanında neden bunlar yapılamadı. Beşti biri-ondra biri yapılsaydı. İş yapmak şöyle dursun mahalleler gitti. Hadımköy gitti örneğin. Çatalca’dan alınıp Arnavutköy’e bağlandı. Demek ki başka ilişkiler de gerekiyor. Mesut Üner yapmış, yaptırmış, çalışmış, başarmış.

*

Üner, daha sonra başladı yeni projeleri anlatmaya.

-Üniversite’den –Teknopark’a;

-Ziraat Fakültesi’nden- Tıp Fakültesi’ne;

-Sağlık yatımlarından -Üniversite hastanesine;

-Sahil düzenlemelerinden – turistik tesisleri;

-Sosyal tesislerden-yaşlı bakım merkezine;

-Çiftçiler için depolardan-Fide üretim merkezlerine

-Futbol sahalarından-Spor adasına..

Say say bitecek gibi değil. O kadar çok proje anlattıki   “Yaptıkları yapacaklarının  frağmanı” olarak kalır desek yeridir. 

Yapar mı? Öncekileri yaptığına göre bunları da yapar.

*

Mesut Üner’in de, ekibinin de moralini oldukça yerinde gördük. Seçimi kazanacaklarına da oldukça eminler. Rakiplerine yönelik ‘ 25 milyon dolar borç bıraktınız. Yatırım yok, eser yok. Parayı nerede yediniz?” suçlaması rakiplerinin  görevleri sırasında paraları ne kadar boşa harcadığına vurgu. O kadar para harcamalarına rağmen hiç bir şey yapmadıklarını vatandaşa tekrar hatırlatmak.. Yoksa Başkan bey belediyenin paralarının nerelere harcandığını kuruşu kuruşuna biliyordur.

*

Evet Mesut Üner ve ekibi oldukça formda. Programları da oldukça iyiydi. Hiç mi eksik yoktu derseniz. Elbette ararsanız bulursunuz. Vardı mesela MHP İlçe teşkilatı toplantıda yoktu. Toplantı neden Çatalca dışında yapılmıştı. Çatalca içinde öyle geniş bir salon yokmuydu. Ancak dediğimiz gibi, Üner’in yaptığı işler Çatalca için o kadar önemli işlerdi ki bunların lafı bile olmaz.

*

Özetle; Mesut Üner CHP adayı Erhan Güzel’e göre oldukça avantajlı görünüyor. CHP Adayı Erhan Güzel seçimi almak için yapabileceklerinin çok üstünde gayret sarfedip ekip çalışması yapmak zorunda. Şu anki kapasite ile, çalışma ile Mesut Üner ile başa çıkması hiç kolay gözükmüyor.