CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel dün Genel Başkanlık için adaylığını açıkladı. Ardından da bir çok soru arka arkaya geldi

-Konuşması nasıldı?

-Katılımcılar yeterli miydi?

-Başaracak mı, başaramayacak mı?

-Kılıçdaroğlu’nun mu adayı?

-İmamoğlu’nun mu adayı?

Çok güzel yanıt verdi Özel :Atatürk’ün emaneti dışında emanet taşımak değil Özgür Özel’e, Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir üyesine yakışmaz.” 

Ve daha bir dizi soru.

*

Biz Sayın Özgür Özel adaylığını açıkladıktan sonra dört ildeki, il kongrelerinin sonucunu şiddetle merak etmeye başladık. İstanbul, Manisa, Malatya ve Tekirdağ.

Neden mi bu iller? Anlatalım.

*

-İstanbul: Özel adaylıığını açıkladıktan sonra il tebrik İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu ile karşılıklı bir anlaşmalarının olduğu biliniyor zaten. Bu durumda İstanbul İl Kongresi’nin sonucunu önceden de merak ediyorduk, şimdi daha çok merakla bekliyoruz.

-Manisa: Manisa Özgür bey’in milletvekili seçildiği il. İlçe kongrelerinde kendisinin bulunduğu ilçede Özgür Bey’in kongreyi kaybettiğini biliyoruz.

Peki Özgür bey,  Manisa  İl Kongresi’ni kazanabilecek mi? Manisa önemli çünkü Türkiye’de liderler hep illerinde başarılı olmuştur. Demirel Isparta’yı, Özal Malatya’yı, Erdoğan Rize’de yıllarca domine etmişlerdir.  Eğer lider olacakca Özel,  öncelikle kendi ilinde başarılı olması önemli.

-Malatya: İstanbul, Manisa’ya anladıkta Malatya nerden çıktı? Sevgili okuyucular Özgür bey’in adaylık açıklamasına Malatyalı tanınmış siyasetçilerden büyük destek geldi. Birincisi Veli Ağbaba. Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya’dan son yıllarda üst üste vekil seçilen tek esim. Eski Genel Başkan Yardımcılarından Onursal Adıgüzel’de Ekrem bey’in İstanbul İl Başkanlığı için adı geçenlerden. Dolayısıyla Özgür bey’in de destekçisi durumunda. O da Malatyalı. Sonra Ankara Milletvekili Murat Emir’in de Özgür Özel’i desteklediğini biliniyor. O ve Özgür Özel’i açık açık destekleyen Tekirdağ eski Milletvekili Candan Yüceer de Malatyalı. Bunların hepsi de Özgür Özel için özel paylaşımlar yaptılar. Peki  Malatya İl Kongresi’ni Ağbaba ve ekibi kazacak mı?  Bilmiyorum. Ama merak ediyorum.

-Tekirdağ. Hadi Malatyayı da anladıkta Tekirdağ ne alaka?

 Hakikaten Tekirdağ’ı neden merak ettik şimdi?

 Şöyle ki efendim: Özgür bey’in Ankara’da adaylığını açıklayacağı günün sabah saatlerinde  en büyük destekçisi olduğunu bilinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önemli bir konuğu vardı. Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak.  Kadir Abi, niye gelmişti İmamoğlu’nu ziyarete.. Muhtemel ki, birsüre önce basına yansıyan  ‘CHP Tekirdağ ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlarını aday göstermeyecek’ haberinden derin etkilenmişti. Nasıl etkilenmesinki, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak acaba bu kez Tekirdağ İBB iadayığı için aday önermeyecekti mi? Çok açıktı ki PM’ye gidecekti adaylık ve ordan çıkmak bu kez o kadar zor gözüküyordu ki. Doğal olarak İmamoğlu’na yapılan bu ziyaret ‘kurtar beni başkan’ ziyareti olarak yorumlanmaz mı? Ve yukardada bahsettiğimiz bir isim daha Tekirdağ’dan. Üç dönemdir buradan Milletvekili olup son seçimlerde kendi rızasıyla vekil adayı olmayan Dr.Candan Yüceer.. Yüceer milletvekili olmadı diye gönlünde Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkan adaylığının yatmadığını kim söyleyebilir. Peki bu adaylığın karşısında en güçlü isim kim olabilir. Faik Öztrak. Ondan kurtulmanın yolu nerden geçer Özgür Özel’in genel başkanlığından.  Şimdi bu belediye başkan adaylığı hesaplarını bir kenara bırakarak soralım. Peki Yüceer ve Kadir Abi Tekirdağ da el ele verip il başkanlığı seçimini alabilir mi? Alırlarsa Özgür Özel bir ili daha almış olur. 

*

Anlayacağımız, Özgür Özel adaylığını açıkladı, yola çıktı. Partinini TBMM Grup Başkanı. Elbette ki önemli bir isim. Başaracak mı, başaramayacak mı? Ben bu dört ilin; İstanbul, Manisa, Tekirdağ ve Malatya’nın il sonuçlarını görmeden hiç bir şey diyemeyeceğim. Başarması için öncelikle bu dört ilin dördünde, hiç değilse üçünde kesinlikle başarması gerekiyor. İkisinde bile başarılı olsa kongreyi alması zor. Ve de mümkün değildir diye düşünüyorum.

Segili okuyucular. Özgür Özel ile bağlantılı burada yazdığım iller; siyaseten çok önemli ve süpriz gelişmelerin yaşanacağı iller. Sizlerde takip edin derim.