banner460
banner128

 Bu köşemi corona’ya ayırdım. Biliyorum bir bilinmeyenden, araştırılması halen devam etmekte olan bir virüs’ ile mutasyonlarından söz etmek kolay olmasa gerek. Çok yazılar ve bilimsel makaleler yazıldı bu konuda. Ama halen gizemini korumaya devam eden bu virüsle dans etmenin zor olduğunu da bilenlerdenim.

Yıllar sonra çocuklara masal gibi gelecek olsa da tıp tarihine adını kalın ve büyük harflerle yazdırmış oldu. Ülke bazında değilde genel anlamda fikir yürütmek gerekirse hemen şunu açıkça belirtmeliyim ki bilim adamları sınıfta kaldılar. Çok acil ve erken önlemler aldırmadılar yahut öldüren virüsü başlangıçta çok ciddiye almadılar. Alınmaya kalkışıldığında da virüs hayli yol almıştı.

İtiraf etmek gerekirse ‘’ WHO ‘’ , DSÖ açılımı Dünya sağlık örgütü kendisinden ve çalışmalarından beklenen performans yeterli olmadı , olamadı. İyi bir hafızaya sahip olanlar bilecek , hatırlayacak ve görecekler ki virüs ile ilgili açıklamaları saçma sapan hatta çelişkilerle dolu olduğunu hemen anlayacaklar.

Gelelim bulunan ve virüsü güya yok edecek aşılara : Mevcut aşıların bulunmasında çok acele edildi. Ayrılması gereken zaman ayrılmadı haklı yere önlem ve tedbir alınma çabası söz konusu olunca..

Ne üzücü ki halen aşıya ulaşamayan fakir ülkeler var. Bulaşıcılığı yüksek boyutlarda devam etmektedir. Mortalite grafiği hayli yüksek olan bu ülkeler ne yapacaklar ? Bu önemli konuya adam akıllı ne değinen var ne de ilgilenip yardım eden. Nasıl bir Dünya da yaşıyoruz ? Alın bakın ve görün . ‘’ Ölen ölür kalan sağlar bizimdir ‘’ misali gidiyor. Yazıklar olsun böylesi uygarlığa ve emperyalist ülkelerin ; insan hakları ve barış , kardeşlik yalanlarına evet gerçekten yazıklar olsun.

Tüm siyasi liderler gereğince kendilerine düşen sorumluluğu yeterince yerine getiriyorlar mı ? Yoksa getiriyor görünümlü mü davranıyorlar ? Bu da ayrı bir konu. Ayrı bir trajedi.

Aşıyla yüz milyarlarca dolar kazananlar var. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz.Görüyoruz sosyal ve görsel medya bu anlamda çok aktif haberler yayınlıyorlar. Emperyalistler neredeyse hoş geldin corona sayende kapitalimize kapital kattık diyecek hale geldiler. Üstelik gelecekte olası komplikasyonlarını da henüz bilmiyoruz. Bilinen o ki Oxford aşısı bazı ülkelerde durduruldu gerekçe olarak da yedi ex vakasında kanlarının pıhtılaşması ihtimali.

Ülkemiz de sayılar fazla yükseldi. Yükselen grafik ve sayılar bu yükselmeyi teyid ediyor. Ancak ciddi tedbirleri alacak olanlar zaman zaman çok fazla rahat davranıp rehavete kapılıyorlar olayı gereken bir davranışla ciddiye almıyorlar. Ondan ötürü ağır ve ölümcül bedel ödüyorlar ödüyoruz.

Çok şey var anlatacak , çok şey var yazılacak ancak fazla uzatmak istemem moralinizi bozmayı hiç istemem. Ne varki olayı basite almamak gerek. Kendimizi koruyacak olan da yine kendimiziz. Önleyici kurallara uyarak. halen kontrol elimizdeyken bizler bizlere düşen sorumluluklara maximum seviyede dikkat etmeye çalışmalıyız. Konuyu basite almamak lazım.

Hepinize sağlık ve mutluluklar diliyor ; Yaşamaya sağlıklı olarak devam edelim dilek ve dualarımızla değerli okur.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.