banner460
banner128

‘‘Kadıköy Belediyesi 03-05 Haziran 2022 Çevre Festivali’’ Dünya çevre günü etkinlikleri kapsamında, iklim krizi, ekolojik denge ve doğa için mücadele temalı 03.06.2022 Tarih Selamiçeşme Özgürlük Parkı ‘‘Çocuk Resim Atölyemde’’ 3-6 yaş grubundan oluşan 15 çocuk ile yaptığımız doğa, üretim, tüketim ve yaşam döngüsü konulu resim çalışması ile yer aldım.

Çalışmamızda; akrilik boya, 35X50 ebadında resim kâğıdı, fırça, pamuklu çubuk, boncuk, pul, doğadan topladığım yaprak ve minik dallar, çalışma çubuğu, tohum, yapıştırıcı gibi materyaller kullandım.

Kâğıt üzerinde toprağa tohum ekerek etrafını çerçeveledik. Tohumların filizlenişini canlandırmanın devamında büyük ağaçlar, yapraklar ile geliştirdik. Çalışmalarında kendi görüş, fikir ve hayalleri ile renklerle donatarak ayrı bir festival yarattılar.

Çalışmasını tamamlayan her bir çocuktan, giysime istediği renkle el baskısı yaparak, ruhumda bıraktıkları anının yanı sıra görsel bir anı da bırakmalarını rica ettim.

Bu döngü çalışmasını bitirip giderken, yeni gelip çalışmada yer alan her çocuk ile devam etti.

Çalışmamızın sonlarında torunum Alkım Lara ve iki arkadaşı da gelerek aynı güzellikleri yaşayıp, yaşattılar.

Ayrıca çok kıymetli dostlarım da çocuk atölyem de ziyaretleriyle beni onurlandılar. Fotoğraf ve videolar çekerek anılarımı baki kıldılar.

İçimdeki çocuk ile çocukların buluşması neticesinde inanılmaz güzelliklerle çoğaldım. Gözlem ve deneyimlerle yenilendim, yinelendim, beslendim, çoğaldım.

Her çocuğun ruhundan süzülen renkler, desenler ayrı bir tasarımla kâğıt üzerinde vücut buldu. Dokunuşlarındaki hassasiyet, iletişime olan açıklıkları, konu etrafında kendi dünyalarını kendi hayallerince gerçekleştirmeleri ve uygularken yüzlerinde dolaşan o mutluluk, o ciddiyet, o neşe, o coşku anlatılmaz yaşanır bir güzellikteydi.

Yanlarında, yakınlarında durarak çocuklarının yaşadıkları o sanat şöleni ruha eşlik eden annelerin ve babaların duygu, düşünce ve duruşları ruhumu, izlenimlerimi, umutlarımı zenginleştirirken, güzelliklere güzellik katıyordu.

Burada not düşmek isterim ki; Her çocuk doğuştan sanat ruhuna sahiptir. Yeter ki onları, görelim, duyalım, anlayalım, destekleyelim, yönlendirelim. Kıyas yaparak değil örnekler göstererek, deneyimlemelerine izin vererek olanaklar sunalım. Böylece, bilim, spor, sanat ve eğitim alanında olabilirlikleri görerek, hissederek içlerindeki tohumu yeşerteceklerdir.

Bu arada ilgili fotoğraflar ve videoları birbirine eklemeye çalışarak tek videoda ( Perihan KOCA – Çocuk Atölyesi 03.06.2022 Kadıköy Belediyesi Çevre Festivali  https://www.youtube.com/watch?v=mewK-olw8_U ) topladığım etkinliğimizin video ve fotoğraf görsellerini, bir şiirimi ve yağlıboya resmimin görselini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Çocuklarla gerçekleştirdiğimiz Çevre festivalimizi kısaca aktarmaya çalışırken, Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” çocuklarla ilgili sözlerine yer vermek isterim.

Nice güzelliklerde görüşmek, buluşmak umudumla içinizdeki çocukla birlikte çocuklara sarılın, temiz çevre, temiz toplum, temiz Türkçe,  temiz üslupla ve sanatla kalın.

*

ANNE'DEN YAVRUSUNA

Yürek tahtımın

Pamuk yatağında uyuttuğum,

Umutsuzlukları budayanım,

Saran kanatlarımın gölgesi

Düşmesin üzerine yavrum.

Kirpiklerinde gezen yaşın izini sil,

İlk nefesiyle beni doğuranım.

Canıma can olup can katanım,

Düşmesin yılgınlığın karanlığı

Pembe dudaklarına

Yıkılırım,

Yığılır yere başım

İki canım ile cansızlaşırım.

*

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.