banner460
banner128

Ağız dolusu küfür etmek istediğim ama benim bildiğim küfürlerin yetersiz geldiği bir haftadan merhaba sevgili “Dünlük”… Geçen hafta sel felaketi, orman yangınları, Tuz Gölü’ndeki yavru flamingo ölümleri yüzünden kendimi çaresiz ve öfkeli hissediyordum. Bu sabah uyandım ki, hem dünya hem ülkem daha iyiye gitmiyor, hep daha kötüye gidiyor.

Her türlü kişisel gelişim yöntemi, nefes terapisi, psikolojik telkini deniyorum ama delirmekten kendimi alamıyorum. Sabah şöyle bir haberlere bakayım dedim. İçimden sadece küfretmek geldi. O haberleri seninle de ‘kendi yorumlarımla’ paylaşıyorum. En azından kendi kişisel tarihime not düşmüş olurum.

* Muğla’da İkizköy Akbelen Ormanı’nda kömür madeni açılması için 740 dönümdeki kızılçam ağaçları kesilecek. Yanlış okumadınız, 740 dönüm… İkizköylülerin açtıkları dava devam ederken Orman Genel Müdürlüğü ekipleri cumartesi sabahı ormana dayandı. Köylülerin direnişine rağmen de kesim başladı. İlerleyen saatlerde durdu ama sadece göstermelik. En kısa zamanda devam edeceklerine eminim. Karşılarındaki de düşman değil, devlet!

* Sonra başka bir bilgi gördüm. İlçeleriyle turizm ve tarihi eser cenneti olan Muğla ‘düşmanlarca işgal edilse bu kadar olmaz’ dedirtecek şekilde talan edilmiş durumda. Muğla’nın yüzde 59’u, ormanların yüzde 65’i, tarım alanlarının yüzde 48’i, tabiatı koruma alanı ve milli parkların yüzde 55’i, Türkiye’nin en yaşlı karaçam ormanına sahip Kartal Gölü koruma alanının tümü, kültür varlıklarının yüzde 66’sı maden için ruhsatlandırılmış!

* Rant için doğaya, toprağa bu düşmanlık niye anlamış değilim. Tabii bu ranttan pay alıyorlarsa ayrı!

* Tam bu durum için küfür ediyordum ki, başka bir habere takıldı gözüm. Aleyna Çakır adlı genç kızın ölümünden sorumlu olduğu iddiaları ayyuka çıkan Ümitcan Uygun adlı şahıs, uyuşturucu yüzünden girdiği cezaevinden çıkmış dün gece. Avukatı gururla bildirmiş bu çıkışı.

* Ümitcan Uygun Aleyna Çakır’ı bayıltana kadar darp edip instagram hesabında yayınladı. Aleyna Çakır’ın şikayetlerine ve “kayıtlı” şiddete rağmen tutuklanmadı Uygun. Bir süre sonra da Aleyna Çakır kendi evinin banyosunda ölü bulundu. İntihar denilerek üstünü örtmek istediler. Aleyna’nın ailesi canlı yayınlarda feryat etti ama soruşturma kağnı hızıyla devam etti. O sıralarda Ümitcan başka kadınlarla ve eğlencelerde videolarını paylaştı sosyal medyadan. Ha bu arada, devletin en tepesindekilerle samimi pozlarını da yayınlamayı ihmal etmedi.

* Daha sonra o kağnı hızıyla ilerleyen soruşturmada, Aleyna Çakır’ın üstündeki doku ve sperm örneğinin, Ümitcan Uygun’un DNA’sı ile uyumlu olduğu belirlendi. Yine Ümitcan Uygun tutuklanmadı. Tüm bu gelişmeler olurken Uygun’un annesi bir anda intihar ediverdi. Şovla toprağa verdiler ama hiç üzülmediler. Ardından gelen iddialar ise korkunçtu: Annesi yetiştirme yurdunda çalışıyordu ve oradaki kızları kötü yola düşürüyordu. Güya bu olay hakkında soruşturma başlatıldı. Ama gelişmeler ne bilmiyoruz. Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanmaktan tutuklanmıştı ancak 6 ay içinde salınıverdi. Yeni kurbanlarını aramak için aramızda!

* Bütün bu gelişmelerden sonra içimden sadece avazım çıktığı kadar çığlık atıp küfretmek geliyor. Ve üzgünüm ki, bütün bunlar dünyasal adalete olduğu kadar ilahi adalete inancımı da sarsıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.