Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden sonra, İstanbul’da 93 eğitim kurumu boşaldı. Ardından Cerrahpaşa ve  Kağıthane Devlet Hastaneleri’nin boşaltılması kararı geldi.  Geldi gelecek denilen İstanbul depremi için geç bile kalınmış önlemler. 

*

Bunlardan  Kağıthane Devlet Hastanesi;  1999 depreminden sonra, Rahmetli Kadir Topbaş zamanında İBB’ye bağlı Sağlık Anonim Şirketi tarafından 2005 yılında inşa edilmiş.

Hastanenin tarihçe bölümünde şu bilgi yer alıyor.

- T.C Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ ile İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş tarafından 18/05/2005 tarihinde imzalanan protokol ve Sağlık Bakanlığı Tedavi hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 19/08/2005 tarih ve 6995 tarihli onayı ile  “75 kadro yataklı Kağıthane Devlet Hastanesi’ adıyla hizmete açılma onayı verilmiştir.
Hastanemiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş.tafırandın inşa edilmiş ve mevutu durumu ile devir edilmiştir.”

*

Bu bina depremden sonra yapıldığına göre, özellikle de sağlık kurumu olup bir de kamu kurumu tarafından yapıldıysa nesi eksik yapılmış?  diye sormak gerekmez mi?  Bunu yapan müteahhit, projesini yapanlar depreme dayanıklı olarak yapmamışlar mı? 99 depreminden hiç ders almamışlar mıdır?

*

Peki boşaltılmasına  karar verilen 93 eğitim kurumunun durumu nedir?

-Ne zaman yapılmışlardır, kim tarafından yapılmışlardır. Neleri eksiktir?  

-Bu boşaltılan 93 eğitim kurumu arasında yeni olanlar var mıdır? Var ise kaçı yönetmeliklere uygun yapıllmıştkır?

-Biliyorsunuz  son yaşadığımız deprem bölgesinde bir çok yeni bina da yıkıldı.

Ayrıca varsa hatalı-eksik iş yapanlar, başka hangi binaları yapmışlardır?

- Hastanelerin ve okulların tahliye kararıyla iyi bir yola girilmişken, bu gibi soruların yanıtları da aransa iyi olacak diye düşünüyoruz.