Oldukça yakın bir geçmişte yaklaşık 8-10 önceydi yine ben bu başkan Trump ( ! ) yahut başkandan ziyade negatif özne olan herşeye benzeyen adamla ilgili bir makale yazmış ve yayınlanacağını beklediğim gazeteye mail olarak attım.Hem de ne ? Olur ne olmaz iki kez attım.Gel zaman git zaman yazımı gazetede göremeyince arkadaşı telefonla aradım.Neden  çıkmadı? Çıkacaksa ne zaman çıkar?diye sordum.

Gazetenin de imtiyaz sahibi olan arkadaşım.İnanmayacaksınız efendi ve saygın bir kişiliğe sahip olduğundan bana bir saldırmadığı kaldı.Güya ben bu Trump denen beyefendiye (!) hakaret etmişim.Onu yerin dibine koymuşum diye sitem etti. Aslında hiç de haksız değildi.Söylediklerinin hepsi doğruydu.Makaleden başka herşeye benziyordu yazdıklarım.En çok da Trump’a benziyordu.Arkadaşım haklı olduğu için savunmada yapmadım ama defans da yapmadım çünkü haklıydı genel doğrular ve uluslararası diplomasi açısından uluslararası ilişkiler ve nezaket açısından.

Tamam dedim ya yazımı düzeltir tekrar atarım o hakaretleri yumuşatırım ya da başka bir konu seçerim dedim ve telefon görüşmemizi sonlandırdık dostça arkadaşça.

Ama onu Bay Trump dinlememiş olmalı ki adam Trumplaştı ve otomatiğe bağladı.Tvit üstüne tvitler atmaya başladı.Edep nezaket Devlet adamlığı bir tarafa Matild Manukyan’ın elemanları bile bunca onursuz kişiliksiz olamazlardı söylemlerinde,atmış olduğu tvitler de.Ağzına geleni yazıyor.Öfkeyle hakaret üstüne hakaretler…

Peki O hakaret eder de ben boş dururmuyum hiç ? Tekrar onu yazıyorum.Öncelikle yazdıklarından ötürü onu şiddetle -nefretle kınıyorum.

 Demem o ki adam tvitleriyle indirekt olarak beni haklı çıkardı.Yazdıklarımı adeta onaylamış oldu olmasına ama o yazım yayınlanmadı.Ülkemize ve milletimize her tür tehdit ve siyasi bir lidere asla yakışmayan o tvitleri kendisine iade edilmesi rica olunur hatta daha fazlası bile.Ülkemizde gündem oldu bu şapşal herif.Zaten görevden de alınması söz konusu.Amerika’daki yahudi lobileri var güçleriyle perde arkasında onu kurtarmaya çalışıyorlar.Hepimiz biliyoruz ki asli görevi ABD başkanlığından da öte İsrail’e yalakalık yapmak.. Zira onların emir eri…

İçerde siyasilerimizi bir şekilde art niyetli olmamak koşuluyla yapıcı onarıcı bir tarzda eleştiririz makamı mevkisi ne  olursa olsun.Ama dış politika söz konusu olduğunda en kötü siyasimizi bile Trump’a yedirmeyiz.

Sonuç olarak bu hallere gerek Devlet gerek Millet ve yanlış politikalarla gelmemek elbetteki en ideal olanıdır.

Peki bu yazım yayınlanacak mı ? Onu da bilmiyorum.Ama ben arkadaşımın yerinde olsaydım o makaleyi de gözümü kırpmadan yayınlardım.Soru şu olmalı : basın mensupları siyasi liderlere hakaret mi ediyorlar ? Yoksa onlara boy aynası mı oluyorlar ? Yazdıkları- yazacakları yazılarla istisnalar ve art niyetlileri kastetmeden…demek istemiştim.