Memlekette havalar soğurken, siyaset ise ısındıkça ısınıyor. İhanetler, itiraflar, hayaller, vaadler.. 

Yerel seçimlere doğru teşkilatlara yönelik yoğun bir aday adaylığı başvurusu yaşanıyor. Memleket için, insanımız için hayali olan idealist insanların yolu açık olsun. Ceplerini ve yanındaki üç-beş kişinin cebini doldurmayı hedefleyenleri ise umarım vatandaş hayallerini başlamadan bitirir.

*

Aday adaylıkları açıklamaları geçen hafta yoğunlaştı.  Bu hafta daha da yoğunlaşacak. Ardından etkinlikler etkinlikler. Gazeteciler olarak yetişmek mümkün değil. Haberleştirmek için zaman kısa. 

Aday adaylarımızda gördüğümüz şu. Bir coşkulu karşılama ekibi. Güller, davullar, şarkılar, türküler, sloganlar. Sonra mikrofonu alıp bir güzel nutuk atma. 

Herkese teşekür edip çekip gidiyorlar.

.

Böyle olmaz. Özgeçmişinizi ve konuşma metninizi basın mensuplarına dağıtın lütfen. Bu bizlerin işini kolaylaştıracak, özellikle yazılı medya kuruluşlarında eksiksiz ve daha geniş bir şekilde yer almanızı sağlamaya büyük katkı sağlayacaktır.

*

Basın açıklamalarına eşiniz ve çocuklarınızla katılıyor bir çoğunuz. Doğru yapıyorsunuz. Ancak konuşurken; "Eşim, çocuklarım" diye geçiyorsunuz. Eşleriniz ve çocuklarınız adını söyleyin lütfen.

*

Kimi konuşmacılar devam ediyor. "Sayın vekilim, sayın başkanım.". Kim bunlar? Bizler herkesi o kalabalıkta göremiyoruz. Ayrıca bazılarımız tanımayabilir. Bunların da mümkün olur ise isimlerini söyleseniz ne kaybedersiniz.

*

Bu arada ilçe yönetimlerinden de bir istekte bulunsak. Çok sayıda başvuru oluyor. Hemen her partinin de artık bir internet sitesi var. Sosyal medya sayfaları var. Başkan adayı ve meclis üyesi başvuru listelerini sürekli sitelerinizde paylaşsanız ne kadar iyi edersiniz.  Sizin kurumsal iletişiminiz ve adaylarınız için de çok faydalı olacaktır.

*

Ve belediyelere bir uyarı. Lütfen aday adayığı açıklamalarında kurumlarınızın; kadrolu personelini, aracını, logosunu, sosyal medya hesabını kullanmayın.

*

Siyaset ısınırken, havalar soğuyor dedik.  Kimse aç açıkta, karda kışta soğukta kalmasın isterim.   Sokakta yaşayan canlarımızı da unutmazsanız iyi edersiniz. Güzel bir hafta olsun.