Silivri eski Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Silivri İlçe Teşkilatı’nda;  MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve Ak Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Silivri belediyesinin borçları ile bilgilendirmede bulundu ve CHP’li belediyelerin bu borçları belediye önlerine  asmalarıyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Borç tablosunu asamadılar

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun açıkladığı 1 milyar 500 milyon dolayındaki borcun gerçeği yansıtmadığını savunan Yılmaz, gerçek borcu açıklannın üçte biri dolayında bir rakamla ifade etti. Devrettikleri borçları   kalem kalem açıklayan Yılmaz,  kendileri devreldıklarında borçların belediye bütçesinden fazla olduğunu, devrettiklerinde ise borcun bütçenin yüzde 30 dolayında bulunduğunu ifade ederek bunun başarı olduğunu  bildirdi. 

Çalık:19 Mayıs ruhu ilham oluyor Çalık:19 Mayıs ruhu ilham oluyor

Yılmaz şöyle konuştu. “ Borç tablosunu Belediye binasına asamadılar. Ne yaptılar? Bir meclis toplantısında yarım ağızla açıkladılar. Gerek Grup Başkanvekilimiz Sultan Aşkın, gerek AK Parti Grup Başkanvekilimiz Celalettin Yazıcı ve Salim Çavdar arkadaşımızın borç tablosu üzerine yapmış oldukları eleştirilere cevap dahi verme cesareti gösteremedi. ‘Üstünü kapatıp gidilsin, büyüklerimiz de bize kızmasın’ dediler.”

CHP’li belediyelerin de borçlarını assınlar

Belediye eski Başkanı Volkan Yılmaz, “AK Parti ve MHP'den CHP'ye geçen İstanbul ilçe belediyelerin borçlarını açıklayan anlayış, kendi yönettiği belediyelerin bütçe rakamlarını neden ilan etmiyor?” diye sordu.
Yılmaz, konuyla ilgilu şunları söyledi. “İstanbul'da AK Parti ve MHP'de olan 11 tane Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçen belediyelerin borç tablosunu asan Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri neden 14 tane kendi ilçe belediyelerin borç tablosunu asmazlar? Madem AK Parti ve MHP belediyeleri kötü yönetti de astınız, kendi belediyeleriniz iyi yönetildiği borç tabloları, Büyükçekmece'yi, Şişli, Bakırköy, Kadıköy'ü niye asmazsınız? Bunları da asın ki Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül verenler, oy verenler, bu belediyelerin de borçlularını görsünler” dedi.
 

Meclise önerge verecekler

Yılmaz, Silivri’de borçların belirlenmesi amacıyla komisyon kurulması için Cumhur İttifakı mensupları MHP ve Ak Parti Meclis üyelerinin Silivri Belediyesi’ni önerge vereceklerini açıkladı.  Yılmaz, önergenin kabul edilmemesi durumunda borç listesinin gerçeği yansıtmadığının ortaya çıkacağını savundu.