banner460
banner128

İTTİFAK ORTAKLARIMIZDAN SİLİVRİ VE ÇATALCA'YI İSTEYECEĞİZ

İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Teşkilat Başkanı Selçuk Karasu, önümüzdeki yerel seçimler için Silivri ve Çatalca’yı ittifak ortaklarından isteyeceklerini ve gösterecekleri adaylarla burada seçimi kazanacaklarını söyledi. 

İYİ Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nın sahilde kurduğu parti karavanını ziyaret eden İYİ Parti Üçüncü  Bölge Teşkilat Başkanı Selçuk Karasu,  gazetemize yaptığı açıkllamada önümüzdeki dönem İstanbul’da bir çok ilçede İYİ Partili belediye başkanları göreceğimizi belirtti.  Karasu, bunlar arasında;  Silivri ve Çatalca’nın da olacağını açıkladı.  İYİ Partili Karasu sorularamızı yanıtladı.

-Bu karavan çalışması ile ne amaçlanıyor.  İlçelerde kaç gün kalıyorlar?

Karasu: İstanbul İl Örgütü olarak aynı anda farklı ilçelerde 11 karavanla vatandaşın ayağına gidiyoruz.  Bu karavanlar 15 gün arayla ilçeleri dolaşıyorlar. Şu anda  İstanbul’un Otuz dokuz ilçesinin 11 tanesinde İstanbul İl Başkanlığının karavanı bulunmakta.

Her ilçede kalma gün sayıları değişiyor. İlçenin talebine göre en az bir hafta kalıyor. On beşgüne- yirmi güne çakabiliyor.

Meral Akşener 25 Ağustos’ta Silivri’de

Karasu: Şimdi Silivri’de bu karavanı biz biraz fazla tutmak istiyoruz. Nedeni ise Silivri bildiğiniz gibi yazlıkçıların olduğu bir ilçe. Bu sahilde vatandaşların da yoğun ilgi gördüğüne şahit oluyoruz. Bir de 25 Ağustos Perşembe günü Genel Başkanımız Meral Akşener Silivri’yi ziyaret edecek. Silivri’de bir esnaf ziyareti yapacak. Bu nedenle karavanız 25 Ağustos’a kadar, 26-27 Ağustos’a kadar Silivri’de kalacak. 28 Ağustos’ta bir başka ilçeye çekeceğiz karavanı.

Akşener İstanbul’a ağırlık verecek

-Program kesinleşti değil mi?

Karasu: Program kesinleşti. İlçemize de haber verdik. İlçe Başkanımız Sayın Refik Bek’in de haberi var. Bugünden itibaren onlarda ilçe başkanlığımız Akşener’in ilçeyi ziyaretiyle ilgili çalışmalara başladılar. Tahminen 25 Ağustos Perşembe günü, 18.00-18.30 gibi Silivri’de olacak. Esnaf ziyareti yapacak. Ondan öncede Küçükçekmece’de ve Arnavutköy programı olacak.

Genel Başkanımız ayın en az dört günü İstanbul’da olacak. Daha önce dört ilçemizi ziyaret etmişti. Kalan ilçelerin hepsini ziyaret edecek.  Onları da bu üç ay içinde ziyaret edecek. Esnaflarımızla halkımızla buluşacak.

“İstanbul’un 960 mahalesine girildi”

-Bu karavan ile ne gibi çalışmalar yapılıyor?

Karasu: Biz 2020’den beri genel başkanımız yurt gezileri yapıyor. Sahada olmanın önemine sürekli vurgu yapıyor. Bu karavan uygulaması ile sahada oluyoruz. Vatandaşın parti binasına gelmesini beklemiyor biz vatandaşın yanına gidiyoruz. Daha önce anlat istanbul programı yaptık. İstanbul’un 960 mahallesine girdik. Ama orada çok görünür olabiliyoruz. Dolaştığımız mahallelerde esnaf halk bizi görebiliyor. Ama karavanlara halk daha çok geliyor. Üye sayımızın artmasına, sahada çalışmalarımızın anlatılmasına faydasını oluyoruz.Karvanlarda üye kaydı yapılıyor. Burada bugün aşure dağıtılacak. Kitapçıklar dağıtılıyor. Yine Silivri’miz yardımcı ders kitapçıkları dağıtıyor. Her ilçe kendisine göre program belirliyor. Vatandaşı dinliyoruz. Balon dağıtılıyor. Değişik etkinlikler yapılıyor.

Hedef Ekim ayı sonu birinci parti olmak

-Siz üçüncü bölge teşkilat başkanımız. Üçüncü bölgedeki ilçelere şöyle bir baktığınızda hangi ilçelerde başarılısınız diye sorsam?

Karasu:Türkiye’de partimize büyük rağbet var. En son yayınlanan kamuoyu araştırmasında 22.5  olarak gösterildik. Çok fark kalmadı. Ekim ayı sonu itibariyle birinci parti konumuna gelmeyi hedefliyoruz.

"Silivri ve Çatalca’yı kazanacağız"

Karasu: Şimdi ilçeler bazına gelince mutlaka her ilçemiz çok çalışıyor. Ama ben şahsım üçüncü bölge teşkilat başkanı olarak Silivri ilçemizde, Çatalca ilçemizde bu dönemde belediyeyi mutlaka kazanacağımıza inanıyorum. Buralarda zaten bir oy potansiyelimiz var. İlçe başkanlarımız çok yoğun çalışıyor. Mesela Refik bey nezdinde konuşayım. Refik Bek, tüm ailesiyle burda. Karavana bakın. Eşi burda. Kızı burda. Oğlu burda. Bizler artık bir aile olduk. Ailecek burdayız. Birazdan benim kızım, oğlum da buraya gelecek.

-Siz Silivrilimisiniz?

Karasu-Değilim. Ama benim Selimpaşa’da yazlığım var. Selimpaşa’ya çok sık geliyorum. Selimpaşa’ya Silivri’ye özel de bir sevgim var.

-Peki sorumu biraz es geçtiniz gibi oldu. İlçeler bazında bir değerlendirme istemiştim.

Karasu: Şimdi ben bir ayrıma girmem Bütün ilçe teşkilatlarımız çok yoğun çalışıyor. Ama buraya geldik. Görüyorsunuz. İlçe başkanlarımızdan memnunuz. Çok iyi götürüyorlar. İstanbul’a çok iyi neticeler alacağımıza inanıyorum.

"İtitfak ortaklarımızdan iki ilçeyi de isteyeceğiz"

-Çataca ve Silivri’de belediye alacağız dediniz. Kim alacak, ittifak mı alacak? İYİ Parti mi alacak?

Karasu. Gelecek ne getirir bilemiyoruz. Şu anda önceliğimiz genel seçim. Ancak yine de tabi yerel seçimleri de düşünüyoruz. Biz 2018 seçimleri için milletvekilleri seçimleri için dört parti ittifak yaptık. Döndük 31 Mart’ın da iki parti yaptık. Yarın ittifakla da olsa biz Silivri’yi mutlaka ittifak ortaklarımızdan isteyeceğiz. Çatalca’yı isteyeceğiz.

"Çatalca ve Silivri’de Meral hanıma özel bir ilgi var"

-Neden Silivri ve Çatalca’yı isteyeceksiniz?

Karasu: Neden istiyoruz. Şimdi daha önce de sayın Genel Başkanımız üç dönem üçüncü bölge milletvekilliği yaptı. Burada müthiş sempati var. Silivri ve Çatalca da büyük bir sempati var. Neden Meral hanım da mübadil göçmeni. Burada göçmen sayısı çok fazla. Meral hanımın çok fazla pozitif etkisi var bu iki ilçede. Tabi biraz onun rüzgarı. Biraz da çıkaracağımız iyi adaylarla Silivri ve Çatalca’da çok iddialıyız.

“İstanbul’da İYİ Partili başkanları göreceğiz”

-Çıkaracağımız adaylar derken.. Bu konuda Sayın Akşener’in de şu anda bilgisi arzusu var mı?

Karasu: Meral hanım, Sayın Genel Başkanımızın da arzusu Silivri, Çatalca, Şile ve diğer bazı ilçelerde ağırlığımızı koyacağız. İstanbul’un 39 ilçesi değilde, hedef 15 ilçe göstereceğiz ve onbeşini de alacağız. Çok iddialı olduğumuz yerlerde daha çok yoğunlaşacağız.

-Yani gelecek dönem İstanbul’da İYİ Partili belediye başkanları göreceğiz

Karasu: Kesinlikle. En az sekiz-on tane İYİ Partili ilçe belediye başkanı görebileceğiz.

*

İlçe Başkanı Bek  Aile boyu karavanda

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek’de;  İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olan kızı Aslıhan Bek ve parti üyesi olan eşi Hüsniye Bek ile Oğuzhan Bek ile her gün parti karavanında vatandaş ile birlikte oluyor.

Karavana ilginin oldukça yoğun olduğunu bildiren İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Bek, “ Ağustos ayının sekizinden bu yana Silivri sahildeyiz. Üye kayıtları yapıyoruz. Vatandaşlara Nutuk ve Üniversiteye hazırlık gibi yardımcı ders kitapları, balonlar dağıtıyoruz. Çay, su ikram ediyoruz. Vatandaşın sorunlarını dinleyip halkın nabzını tutuyoruz. Karavanamıza gösterilen ilgiden dolayı da vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz’ dedi.  

*

ERHAN KIZILYAR 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.