Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Taksim'de yaşanan patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Burada bir terör kokusu var" dedi.

Taksim’in en işlek sokaklarından olan İstiklal Caddesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralandı.

RTÜK, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir" açıklaması yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı ilk açıklamada, "Şu an itibariyle ilk incelemelerde, 'kesin olarak bu terördür' dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, ilk valimin bize aktardığı bilgi burada bir terör kokusu var" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından yaptığı açıklamada, yaralı sayısının 81'e yükseldiğini ve olayın kadın saldırganın bombayı patlatması sonucu oluştuğunu duyurdu. Oktay, "An itibarıyla yine 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. 81 de yaralımız var. Bunlardan ikisi ağır olmak üzere. Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır. Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.