banner460
banner128

Alanya ‘Ocenman’a hazırlanıyor!

‘‘Oceanman’’ adı ile bilinen ve Türkiye’de ilk kez 2019 yılında Alanya’da düzenlenen dünyanın en büyük açık su yüzme yarışları, 16-17 Ekim’de yine Alanya’da yapılacak. Bu dev etkinliğin eşüdüm toplantısı Alanya Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Turizmde günümüzün yükselen değeri spor turizmini Alanya’da geliştirmek, bölgenin marka değerini arttırmak adına başlanan Oceanman Açık Su Yüzme Yarışları, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Yüzme Federasyonu, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenleniyor.  

Yarışla ilgili toplantoya Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı ve diğer birim müdürleri katıldı.

Oceanman Türkiye Kurucu Ortağı Abdurrahman Açıkalın, bir sunum gerçekleştirerek parkurları ve yarış bilgilerini katılımcılara anlattı. Parkur olarak yine Alanya yarımadası ve Kale’nin etrafının seçildiğini belirten Açıkalın, “Yarışmacılar Keykubat Plajı’ndan verilecek startın ardından Kleopatra Plajı’na yüzerek yarışı tamamlamaya çalışacaklar” dedi.

BİNİN ÜZERİNDE KATILIMCI BEKLENİYOR

2019’da yapılan yarışta, 23 ülkeden 225’i yabancı olmak üzere toplam 626 sporcu katılmıştı. 16-17 Ekim tarihlerinde yapılacak yarışlara ise şu ana kadar 24 ülkeden 700’ü yabancı olmak üzere 1.100’ün üzerinde kesin sporcu kaydı oluşturulduğu açıklandı. Son katılım tarihi olan 10 Ekim Pazar gününe kadar sayının daha da yükselmesi bekleniyor.

Yarışlara her yaştan ve her seviyeden yüzücülerin katılacağı belirtilirtildi. Verilen bilgiye göre 2, 5, 10 kilometre yarışlarının yanı sıra 3 bin 750 metre ‘‘Oceanman Team’’ takım ve 500 metre ‘‘Oceanman Kids’’ çocuk yarışları da yapılacak.

Haber: MUSTAFA KAZIM AYDIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.