CHP’nin yeni Genel Başkanı. Atatürk’ün koltuğunda oturacak ve partisini iktidara taşımaya çalışacak.  Türkiye’de gündemin bir numaralı ismi. 

Çok şey yazılacak:. Söylemleri, tutumları, tercihleriyle, izleyeceği siyaset- yürüyeceği yolla ilgili.

*

“Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” diye bir söz vardır. Özgür Özel’in nasıl bir yol yürüyeceğini, nasıl tutumlar takınacağını, biraz da seçtiği arkadaş tercihlerinden anlayabiliriz. Kimler ile yol yürümek istediğinden bellidir insanın niyeti.

Özgür Özel’in PM ve YDK Anahtar listesine bu açıdan baktım. Onların çoğu İstanbul Örgütü ve İmamoğlu’nun önerisi olduğu söylenen isimlerdi.  Ben listede Özgür Özel’in tercihleri olabilecek isimlere baktım biraz. Ve bir isme gelince 40 yıllık önceki bir zaman dilimine gittim.

*

Yaklaşık 40 yıl öncesi. Tam da bu mevsim.  İletişim Fakültesi’nde uzatmaları oynuyorum. Bitti bitecek.. İstanbul Üniversitesi Turan Emeksiz Yemekhanesi’nde öğle yemeğindeyim. Karşımda genç bir kız öğrenci. Konuşmaya başladık gayri ihtiyari

-Hangi fakültedensiniz

-Hukuk Fakültesi’ndenim.

-Kaçıncı sınıftasın.

-Birinci sınıf

-Hangi ilden geldin.

-İstanbuldanım ama Malatyalıyım.

Burada güldüm..

-Malatya’nın neresindensin.

-Haçuva: 

- ‘Hım’ dedim.

Bu kez o sordu.

-Çok şaşırdınız. Siz de mi Malatyalısınız yoksa!

-Evet

-Neresindensiniz.

-Arguvanlıyım.

Bu kez O şaşırdı.

-(Burasını tam hatırlamıyorum ama galiba benim annem de Arguvanlı demişti)

İçimden “Ha gayret akraba çıkacağız” diye düşünmüştüm.

O ilk ve son görüşmemizdi hatırladığım kadarıyla.

*

Ve Özgür Özel ‘in YDK kurulu listesinde O hanımefendinin ismini görünce  40 yıl önceki o anları hatırladım ister istemez.

Esin Fatma Temel.

626 oyla kongrede en yüksek ikinci oyu alarak YDK  üyesi seçildi. Bazı haberlerde Manisa Salihli doğumlu yazıyor. Yanlış. İstanbul doğumlu ve Malatyalı.

Sonra biraz araştırdım. Ne yapmışlar bugüne değin.

Esin hanım, eşi Sabri Temel  birlikte; Türkiye’nin adil olması için, aydınlık olması için mücaedele etmişler. Eşi Sabri Temel SHP’de 4 yıl genel sekreter yardımcılığı yapmış.   Soldan yana, emekten yana yol yürümüşler.

Özgür Özel de kendi ili Manisa’dan partinin A Takımına bu ismi seçmeyi tercih etmiş.

Tercihleriniz ve arkadaşlarınız sizin de nasıl bir yol yürüyeceğinize işaret eder.

İnsanın istediklerini yapabilmek gerçekten zordur bu coğrafyada. İnsanı kendisine bırakmazlar. Kolay değildir. Aynı zorlukları Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaşadığı da açık. O aşamadı zorulukları. Bir çok ta hata yaptı. Umarız Özel az hata yapar ve aşabilir. 

Sayın Özgür Özel’e; Esin hanıma, diğer PM ve YDK’ya seçilen isimlere ki bazılarını şahsen tanıyorum başarılar diliyorum. Yolları açık olsun.