Cumhurbaşkanı Reisi ve Bakan Abdullahiyan hayatını kaybetti Cumhurbaşkanı Reisi ve Bakan Abdullahiyan hayatını kaybetti

Kenya’ya turistik bir gezi yapan Gazeteci Halil Erem Yerli, Nairobi’de ‘İstanbul Palace Restaurant’ı” görünce oldukça keyiflendi. Bir anda nefis Türk yemekleriyle karşılaşan Yerli, işletmenin sahibi Bolu’lu Cemil Kıroğlu’nu görünce işletmenin hikayesini dinlemeden edemedi.

Yaklaşık 12 yıldır Kenya ‘da bulunan Cemil Kıroğlu, Yerli’nin soruları karşısında şu bilgileri verdi.

“Aslen Bolu’luyum. 2000’den bu yana İstanbul’da oturuyorum. 12 yıldır Kenya’dayım. Çeşitli sektörlerde faaliyette bulunduktan sonra bir yıldır restaurant sektöründe faaliyet gösteriyorum. Kenyalılara,  yabancılara;  Türk mutfağını türk kültürünü tanıtmak için yola çıktık. İnsanlar Türk mutfaını seviyor. . Ürünler genelde Türk ürünü.

İnsanlar Türkiye’yi ziyaret edip . Türk mutafağını öğrendikten sonra bu lezzeti tekrar tatmak istiyorlar. Bizde bu lezzeti ayaklarına getirdik. İki adet Türk aşçısı var. Bu restaruantta herşel türk ürünü. İskender,  beyti, türk kahvaltısı, urfa kebabı, adana kebabı. Bir çok Türk yemeği örneği var.

Türkleri Kenya’ya davet etti

“Türk insanını Kenya’da  yatırım yapmaya deavet ediyorum. Artak biliyorsunuz. Uzak mesafe yok. Altı saaten İstanbul’dan buraya tek uçuşla ulaşabiliyorlar. Türk havayolları

12 yıldır burdayız. Herhangibir sıkıntı yaşamadık. Gayet güvenli, insanları çok iyi. Yatırım düşünmeselerde İnsanları bir tatil yapmaya bekliyoruz. “

Kenya’da eşi Hülya Yerli ile birlikte safari gezisi de yapan Halil Erem Yerli, ülkenin doğal güzelliklerinin oldukça enfes olduğunu, başkentin de modern bir şehir olarak batı ülkeleri şehirlerinden farkı olmadğına belirtti.  Yerli, ‘Hanya’yı Konya’yı bilmem ama insanlarımıza Kenya’yı ziyaret etmelerini öneririm” dedi.

Editör: Haber Merkezi