banner460
banner128

Maltepe'de Dumlupınar Sergisi

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği’nin (KÜSAD) “100. Yılında Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922” sergisi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) açıldı.

19 Haziran’a kadar gezilebilecek sergide Kütahya Meydan Muharebesi’ni, Kütahya ve Dumlupınar’ın milli mücadeledeki yerini ve önemini anlatan suluboya, yağlı boya tekniğiyle yapılan tablolar, seramik sanatı ve el sanatlarıyla hazırlanan eserler yer alıyor. Sergide ayrıca Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı Kütahyalı Orgeneral Asım Gündüz’ün torunu tarafından yapılan iki eserde bulunuyor.

BÜYÜK TAARRUZ’UN YIL DÖNÜMÜ

Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zeynep Hayman, serginin Büyük Taarruz’un 100. yılında düzenlenmesi nedeniyle çok büyük önem taşıdığına dikkat çekerek KÜSAD yönetimine ve sanatçılara Maltepe’ye geldikleri için teşekkür etti.
Dernek Başkanı Bayram Yıldız, Dumlupınar’ın Cumhuriyetin temellerinin atıldığı yer olması açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak “Bizler Dumlupınar ve Kütahya’da yetişen insanlar olarak topraklarını, tarihi değerlerini, geleneklerini korumayı tarih ve vicdani sorumluluk olarak görüyoruz. Kültürümüzü tanıtmak asıl misyonumuz. Dumlupınar’ın, ülkemizin her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış. Sergimizi Türkan Saylan’ın isminin verildiği kültür merkezinde sergiliyoruz. Türk kadını Cumhuriyete çok şey borçlu. Türk kızları da Türkan Saylan’a çok şey borçlu. Her sanatçı Dumlupınar’ı kendi sanat anlayışıyla resmetti” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.