banner460
banner128

Kadına şiddet önlenemiyor

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar EMECAN, Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde; Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini gündeme getirdi. EMECAN; Türkiye’nin,Dünya ekonomi formu 2018 küresel toplumsal cinsiyet uçurumu raporuna göre cinsiyet eşitliğinde, 149 ülke arasında 130. sırada olduğunu ifade ederek, bu konuda  geri olduğumuzu ve bu zorlukla mücadele etmemiz gerektiğini belirterek "Sadece 2019 ekim ayında 39 kadın öldürüldü, bu kadınların 8’i evli oldukları erkek, 6’sı birlikte oldukları erkek, 2’si baba 1’i de eskiden birlikte oldukları erkekler tarafından öldürüldü. Her ay neredeyse 10 ila 20 kadın, kendi hayatlarına dair kararlar almak isterken öldürülüyor. Bir çok cinayette  failler bulunamıyor.

Failler bulunmadıkça, adil yargılama yapılmayarak şüpheli sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, iyi hal indirimleri devam ettikçe, KADINA KARŞI ŞİDDET VE ÖLÜMLER DEVAM EDECEKTİR” dedi.

      EMECAN, ayrıca önleme amacıyla yapılmaya çalışılan bazı uygulamalar olan Acil arama hatları, Acil arama butonları ve uzaklaştırma kararlarının, kadına karşı şiddet ve cinayetlerin önüne geçmedigini, Kadına karşı şiddette cesaretin kırılmadığı gibi cinayetler ve işkencelerin de arttığına dikkat çekti.

Anahtar Kelimeler:
Emine Gülüzar Emecan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.