banner460
banner128

Uluslararası yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi uluslararası kuruluşlardan gönderilen yardım malzemeleri, Esenyurt Belediyesi aracılığıyla ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve göçmenlere dağıtılıyor.

Esenyurt Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçede yaşayan dar gelirli ailelere yardımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, uluslararası kuruluşlardan gelen binlerce gıda kolisi, hijyen seti, bebek maması, temizlik malzemeleri gibi ürünleri ilçedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtan Esenyurt Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü; Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve uluslararası kuruluşlar arasında yapılan iş birliği ile Ramazan ayında Esenyurt’a gönderilen yardım malzemelerini dar gelirli ailelere ve göçmenlere ulaştırmaya başladı. Müdürlük ayrıca, bu yıl içerisinde BM ve AB fonlarından temin edilen, bin 685 adet gıda kolisi, 3 bin 100 paket çocuk bezi, 333 adet bebek devam sütü, 8 bin 800 adet hijyen kiti, bin 500 adet banyo sabunu ve 5 bin adet çamaşır suyunun dağıtımını gerçekleştirdi.

YARDIMLAR YURT DIŞI FONLARIYLA YAPILIYOR

İlçedeki göçmenlere yapılan yardımların tamamen uluslararası kuruluşlardan karşılandığını söyleyen Esenyurt Belediyesi Dış Müdürlüğü Personeli Erkan Dakdevir, “Müdürlük olarak, uluslararası kuruluşlar ve diğer dış kaynaklardan elde edebileceğimiz kaynaklar konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temin ettiğimiz yardımları şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza ve göçmenlerimize ulaştırma çabasındayız. Göçmenlere ulaştırdığımız yardımların tamamı, dış kaynaklardan elde ettiğimiz malzemelerden oluşuyor. Malzemeler zaman zaman farklılık göstermekte. Örneğin, pandemiyle ilgili BM’den aldığımız hijyen kitlerinin dağıtımını yaptık. Şu anda, Alman Federal Cumhuriyeti Devleti, Alman Uluslararası İş birliği Kurumu (GİZ), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Esenyurt Belediyesi koordinasyonunda temin ettiğimiz gıda malzemeleri, bebek bezi ve bebek mamalarının dağıtımı yapmaktayız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.