banner460
banner128

Bu kentin toprakları yoksullarını doyursun

Halk TV'de yayınlanan Görkemli Hatıralar programının canlı yayını, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Yayına katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, belediyenin yürüttüğü çalışma ve projeler hakkında bilgiler aktardı. Oyuncu İlyas Salman ve Grup Çığ’ın da katıldığı programda edebiyat, sanat, müzik ve sinemaya dair oldukça keyifli bir sohbet gerçekleşti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Halk TV ekranlarında yayınlanan ve Serhan Asker’in sunduğu ‘Görkemli Hatıralar’ programına konuk oldu. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BAKSM)’nde gerçekleşen yayına Başkan Çalık’ın yansıra oyuncu İlyas Salman ve Grup Çığ katıldı. Salman, sinema geçmişine dair paylaşımlarda bulunurken Grup Çığ, başarılı yorumlarıyla izleyenlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Edebiyat, sanat, müzik ve sinemaya dair oldukça keyifli bir sohbetin gerçekleştiği programda ayrıca, Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası’nın genç yetenekleri de sahne aldı.

Başkan Çalık, projeleri anlattı

Programda Beylikdüzü Belediyesi’nin yürüttüğü çalışma ve projeleri de aktaran Başkan Çalık, “İki buçuk yılda, 65 tane park yaptık ve Beylikdüzü’ne toplamda 400 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. Pandemide evlere kapanmadık, hep vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettik. Bu kentin toprakları bu kentin yoksullarını doyursun diyerek hayata geçirdiğimiz Yaşam Bahçesi’nde yaklaşık 120 ton sebze ve meyveyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Yatağa aç çocuk girmesin felsefesiyle çalışıyoruz. Dereağzı Mahallemizde hayata geçirdiğimiz Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi içerisinde aşevi ve mutfak kurduk. Ayrıca atanamayan öğretmenlerimize ilişkin de farkındalık oluşturmak için yapımına başladığımız bir spor tesisine atanamadığı için inşaatta çalışan ve burada hayatını kaybeden Fedai Altun öğretmenin ismini vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“O bir çift mavi gözün ışığından ayrılmadan yolumuza devam edeceğiz.”

Türkiye’nin çok ciddi bir ekonomik krizde olduğuna da dikkat çeken Çalık, “Bir taraftan pandemi, bir taraftan da ekonomik kriz ve iklim felaketleriyle karşı karşıyayız. Her geçen gün biraz daha artan bir yoksulluk var. Biz bunu derinden yaşıyor ve görüyoruz. Dolayısıyla bizim çok öncelediğimiz bir konu var. Önümüzdeki 3 ay kara kış koşullarına ilişkin seferberlik ilan ediyoruz. Kara kış derken sadece iklimsel soğukluktan bahsetmiyoruz. Vatandaşın mutfağında yaşadığı sıkıntılardan da bahsediyoruz. Beylikdüzü Belediyesi olarak, bu zor günlerde vatandaşımızın yanında durmak için bütün yatırımlarımızı bu konuyu önceleyerek yapıyoruz. 2020 ve 2021 yılı insanların ruhunu daralttı. Umarım 2022’de sevgi, barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir yıl geçiririz. Biz o bir çift mavi gözün ışığından ayrılmadan yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.