banner460
banner128

VİCDANSIZLAR!...

33 yavru ve iki yetişkin köpek  kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından   dağ başında boş bir arazide patika yola atılmış vaziyette bulundu.

Malatya’dan  tahminen 70 kilometre uzaklıkta bulunan köpeklerin  oldukça bitkin olduğu görüldü.  Yavrulardan dördünün  açlıktan öldüğü bir yetişkin köpeğin ise arka ayaklarında derman kalmadığı tespit  edildi.  

Oktay Sarı isimli vatandaşın kendilerini telefonla aramaları üzerine olayı öğrendiklerini bildiren Malatya Doğa ve Hayvanlar İçin El Ele Derneği Başkanı Gülsüm Fırat,  derhal olay yerine gittiklerini ve hayvanları alarak merkeze götürdüklerini bildirdi.  Dernek Başkanı Gülsüm Fırat, yavru hayvanların durumunun çok kötü olduğunu, büyüklerin bile ayakta zor durduğunu belirterek,  annelerin yavruları terk etmemek  için boş araziden yiyecek bulmak için ayrılamadığını bildirdi.  Fırat;  hayvanların   tedaviye edilmeleri gerektiği için hepsini Malatya Büyükşehir Belediyesi Yaşam Alanına teslim ettiklerini söyledi.

 Fırat, olay sürecinde kendilerine araç desteği sağlayan ve yardımcı olan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ile Malatya DKMP Müdürlüğüne teşekkür etti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.