banner460
banner128

Polis evlerde tespit yapıyor CHP kurmayları ilçede

 

İstanbul’un Büyükçekmece İlçesi seçim tartışmaları nedeniyle Türkiye’nin gündemine oturdu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan olaya müdahil olurken, CHP’nin Genel Başkan Yardımcıları , milletvekilleri ilçeyi mesken tuttu.

25 yıldır Dr. Hasan Akgün tarafından yönetilen İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde seçim tartışmaları Türkiye gündemine oturdu. Beş kez girdiği seçimleri üst üste kazanan Dr. Hasan Akgün 31 Mart yerel seçimleri öncesi altıncı kez kazandı. Akgün ve belediye meclis üyeleri İlçe seçim kurulundan alarak  yeni dönemin ilk meclis toplantılarını da gerçekleştirdi.

Akgün’ün mazbatasını almasından sonra İstanbul genelinde olduğu gibi Büyükçekmece’de de tekrar tekrar sayıma başlandı. Her seferinde sonuçta değişmedi.  

Mevlüt Uysal’dan iddialar

Ancak Büyükçekmece ile ilgili Ak Parti adayı olan Mevlüt Uysal’ın iddiaları tartışmaları  başka yönlere çekmeye başladı.  Uysal ‘Büyükçekmece’de bu zamana kadar görülmemiş bir seçmen hareketliliği yaşanmış. İki bina dört kat gösterilmiş seç men yerleştirilimiş.  Bina olmayan yerde seçme var. Soyadına baktığınızda AK Partiye oy vereceği belli olan seçmenler silinmiş’ gibi iddialarda bulunarak seçimin şaibeli olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini açıkladı.

Erdoğan da devreye girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan da olaya müdahil olarak, ‘Büyükçekmece ile ilgili o kadar ilginç şeyler duyuyorum ki. Şaşırıyorum.“ dedi.  İstanbul’da yerel seçimde usulsüzlük iddiaları olduğunu hatırlatan ve sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyen Erdoğan, “Tabii bunlar, işe usulsüzlük noktasında şaibe getiriyor. Aslında samimi bir davranış olsa, bu iptale götürür” ifadelerini kullandı. Erdoğan şöyle konuştu: Büyükçekmece’de, malum adayımız İBB başkanımız Mevlüt (Uysal) Bey. Mevlüt Bey hukukçu. Mevlüt Bey bana öyle şeyler söylüyor ki ben şaşırdım. Ben Mevlüt’e kendime inandığım kadar inanırım. Diyor ki mesela boş arazide, apartman var, orada seçmen başka yerden taşıma sistemiyle getirilmiş, adres orası gösteriliyor. Onu geç, iki katlı bir bina. Bina dört kat gösterilmiş, dört kat gösterilen binada seçmenler… İşte bunlar, ciddi manada, seçime ciddi manada bir şaibenin karıştığının ispatları.”

CHP’den yanıtlar

CHP kanadı ise ; Başakşehir ve Fatih ilçesinden Büyükçekmece’ye oy taşındığını bunların bazılarının da Uysal’ın yakın çalışma arkadaşları olduklarını bildirerek, ‘Var sa bir taşıma onu da Uysal yapmıştır’ şeklinde karşı yanıtlar ortaya koydular.

Yine CHP’liler Büyükçekmece’deki bir önceki seçimle 31 mart seçimi  karşılaştırıldığında iki bin dolayında bir seçmen değişimi olduğu bununda ilçenin gelişimi son yıllardaki seçmen hareketliliği dikatte alındığında normal olduğunu bildiriyorlar.

İmamoğlu’ndan Büyükçekmece açıklaması

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, KRT, Halk TV ve Tele 1 ortak canlı yayınına konuk oldu.

İmamoğlu, Büyükçekmece’deki usulsüzlük iddialarıyla ilgili, “Sayın Uysal, hayali seçmenden bahsediyor. Ben de Sayın Karabat’ın tespitlerini size anlatacağım. Bir kere iki tarihten size bahsedeceğim. 4 Ocak 2019’da seçmen kayıltları askıya çıkıyor. İtirazlar yapılıyor ve 18 Ocak 2019’da kesinleşiyor. Çok enteresan Büyükçekmece’ye seçmen kaydırma noktasında iki ilçenin aktif olduğunu tespit ediyor Sayın Karabat. Bir tanesi Başakşehir. İkincisi Fatih. Biliyorsunuz Büyükçekmece adayı aynı zamanda bir önceki Başakşehir belediye başkanı. Masum olduğunu düşünelim. Bu süreçte özellikle 4 ismin Büyükçekmece’ye bağlı Kamiloba, Gümüş 1 sokakta no 12’de tam 11 kişi aynı adrese kayıt yapılıyor. Bu 11 kişi arasındaki dikkat çekici 4 kişiyi Sayın Karabat bana aktarıyor. Sayın Nuretten Ertemel, Hüseyin Sevim, Kaan Şahin, bu üçü aynı zamanda Büyükçekmece adayı Uysal’ın vakıf başkanlığı yaptığı vakfın yönetim kurulu üyeleri, Başakşehir kulübünün yöneticileri, başkan yardımcısı. Artı Abdullah Yasin Durmuş, yine Uysal’ın özel kalem müdürü. Herhalde ev bulamamışlar 11’i de aynı eve taşınmış. Halbuki ben Kamiloba’yı bilirim çok boş ev var. Bana söyleselerdi onlara ev bulurdum. Aynı tarihte Başakşehir’den 231 kişi kayıt yapıyor” dedi.

 

CHP  kurmayları ilçede

Öte yandan tüm bunlar yaşanırken, ilçede polislerin evlere giderek, bazı sorular sordukları, vatandaştan ikametleriyle ve konutlarında ikamet edenlerle ilgili bilgi topladığı kamuoyuna yansıdı.

Bu gelişmenin kamuoyuna yansımasıyla  d CHP GeneL başkan yardımcıları; Veli Ağbaba, Seyit Torun, Parti Grup Başkanvekili Engin Altay başta olmak üzere  çok sayıda CHP'li milletvekilleri ilçeye akın etti.

 

Sureti size verilmeyen tutanakları imzalamayın

Tartışmalar sürerken CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak’tan  vatandaşlara bilgilendirme çerçevesinde flaş bir açıklama geldi. İşte o açıklama:

Degerli Büyükcekmeceliler,Polis,mülki amirin yazili emri üzerine Ilcemizde oy kullanan vatandaslarin evine giderek cesitli sorular sormakta ve adres tespiti yapmaktadir.Bu nedenle;

 1.Kapiniza gelen polis,yazili emri ve kimligini göstermeden islem yapamaz.

 2.Gercege uygun olmayan beyanlari imzalatamaz.

 3.Sureti tarafiniza verilmeyen tutanaklara imza atmayiniz.

 Bu hususlarda bir sorunla karsilastiginiz takdirde,hukuki yardim almak üzere CHP Ilce Baskanligi'nin Telf:05544902844. Telf:05380635205 Telf:05380635206 nolu telefonlarina basvurunuz.Saygilarimla. Hüseyin Remzi Gökbulak CHP Büyükcekmece Ilce Bsk.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.