banner460
banner128

Çanakkale Şehitler anıldı zafer kutlandı


Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum" sözleriyle savaşın seyrini değiştirdiği ve ulusumuzun destan yazdığı Çanakkale Zaferi’mizin 104. yılı, Çatalca’da düzenlenen törenlerle, gururla kutlanırken şehitler de rahmetle anıldı. Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başlayan etkinliklere Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı Albay Gökhan Mayil, Çatalca Belediye Başkan Vekili Ayhan Tutun, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Üyeleri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Çatalca Muharip Gaziler Derneği Başkan ve Üyeleri, Şehitlerimizin Aileleri, Muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

İlk tören Cumhuriyet Meydanında yapıldı

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel’in  Şehit  İlhan Sonkaya’nın Babası ve Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker’in eşi ile birlikte çelenk sunumu ile başlayan törende, Çatalca Garnizon Komutanlığı, Çatalca Belediye Başkanlığı ve Çatalca Muharip Gaziler Derneği’nin çelenkleri de Atatürk Anıtına sunuldu. Tören, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Öğrencilerin şiir okuması sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşma, İkmal Üsteğmen Hakan Acar tarafından yapıldı. Çelenk sunma programı Çatalca Müftülüğü tarafından okunan Kuran’ı Kerim Tilaveti ve yapılan dua ile son buldu.

Kutlama Programı Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam etti

Çanakkale Zaferi’nin 104. yılı kutlama etkinlikleri saat 14.00’da Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programla devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Çatalca Müftülüğü Hocalarından Suayıp Çolak tarafından Kuran’ı Kerim Tilaveti ve dua okundu.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Veli Kozak tarafından yapıldı. Program Çanakkale Zaferi ile ilgili şiir, deneme ve resim yarışmalarında derece alan öğrencilere İlçe Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı Albay Gökhan Mayil ve Çatalca Belediye Başkan Vekili Ayhan Tutun tarafından ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Çanakkale Destanı” isimli tiyatro oyununun izlenilmesi ardından Çanakkale Zaferi’mizin 104. Yılı kutlama etkinlikleri sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.