banner460
banner128

AREV’de başarılı sporcu öğrencilere burs

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AREV Okulları arasında ilköğretim veortaöğretim çağındaki başarılı sporcuların özel eğitim kurumlarında ücretsiz okuma imkanına sahip olmasını sağlayan Sporcu Öğrencilerin Eğitimde İş Birliği Protokolü imzalandı.

AREV Vakfı ve AREV Okulları Kurucusu Vehbi Orakçı ile İstanbul İl Gençlik Spor Müdürü Prof.Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu tarafından imzalanan protokol ile AREV Okulları ve AREV Vakfı öğrencileri de Başarılı Sporcu Öğrenci Bursu Programından faydalababilecek.

Sporda Başarılı Öğrenciler Artık Spor ve Okul Arasında Kalmayacak

Potokol kapsamında; olimpik ve paralimpik spor dalları yarışmalarında, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) ve Dünya Gençlik olimpiyatlarında, Ulusal Spor Faaliyetlerinde son iki yıl içerisinde; altın, gümüş, bronz madalya aldıklarını bakanlık tarafından belgelendiren sporculara verilen kontenjanlar dahilinde, sınıflarını geçmek ve spor yaşamına devam etmek kaydı ile diplomalarını alıncaya kadar %100 eğitim bursu verilmesi sağlanacak.

Anlaşmanın imzalandığı toplantıda konuşan AREV Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Vehbi Orakçı, hem sporu hem de eğitimi hedeflemiş gençleri destelmenenin önemine değinerek, “Başarılı milli sporcularımızın yetiştirilmesini için var gücümüzle çalışıyoruz, çalıoşmaya devam edeceğiz. Yola çıktığımız; bilimde, sanatta v esporda iz bırakan nesiller mottomuza en güzel şekilde uyum sağlayan bu projede yer almak bizim için memnuniyet verici’ dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının bu projesi sayesinde belirli kritirleri sağlayan sporcu ve öğrenciler AREV Kolejine bağlık okullarda tam burslu veya yarı burslu şekilde eğitim alabilecekler.

Protokolün kendi kurunlarında öğrenime deval eden öğrencilere ne gibi katkılar sağlayacağını da açıklayan AREV Okulları Beylikdüzü Kampüs Müdürü Ersen Erenoğlu, yakında kurulacak AREV Spor  futbol takımında başarı sağlayan öğrencilerin de bu burstan faydalabilecekleninin altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.