CHP İstanbul’da çok yoğun bir aday adayı başvurusu var.  Eski milletvekilleri, eski başkanlar, mevcut başkanlar, bilim insanları, meclis üyeleri, parti yöneticileri...  Benim dikkatimi çeken bazı isimler şöyle:

-Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,

-Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin,

-Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli

-Mimar Gülay Yedekçi Avcılar

-Emel Bilenoğlu Eyüp

-CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin Kadıköy

-Eski Miletvekili Kadir Gökmen Ögüt Kadıköy 

-CHP İBB Grup Sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı Pendik

-Çetin Çapan Çekmeköy

-Erhan Güzel Çatalca’dan

-Doruk Bulut, Melih Yıldız, Bora Balcıoğlu Silivri

-Emel Bilenoğlu Eyüp

-Hayrettin Özbakır Başakşehir

-Ali Rıza Akyüz Bakırköy

-Dr.Cengiz Alp Sarıyer

-Ali Rıza Değirmenci -Avcılar 

-Hüseyin Aslan-Beyoğlu

Say say bitmiyor. Her ilçeden çok sayıda başvuru var. Çok değerli isimler var. Düşündüren başvurular var. Seçim yapacakların işi zor.

- Tekirdağ’da,  eski Milletvekili Candan Yüceer ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuru yaptı.areli Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı oldu.

--Muharrem Erkek Çanakkale'de aday adayı 

Yine ilgi çekici bir başvuru Trabzon’dan geldi. Eski  Milletvekili Ahmet Kaya Ortahisar İlçe Belediye Başkan aday adayı oldu.

Bazı başvurular insanı düşündürüyor.

Bir de başvurmama haberi geldi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün yeniden aday olmayacağını açıkladı.

CHP'de başvurular 5 Aralık'a kadar uzatıldı. 

 *

Meclis üyeliği için örgüt denetiminde önseçim şart

İstanbul’a dönersek.  İstanbul’da bir çok ilçede meclis üyeliği için başvuruların hesabını CHP tutabiliyor mu bilmiyorum

Bir örnek vereyim. Toplam 31 meclis üyesi olup iktidarın en fazla 20 dolayında meclis üyesinin seçildiği Silivri’de Meclis Üyesi aday adaylığı için başvuru sayısının dün itibariyle 50’yi geçtiğini ve 100’e doğru gittiğini öğrendim. Yani dört kişiden biri aday, beş kişiden biri kesin seçilmeyecek. (Ki CHP farklı bir seçimde seçimi kazanması durumunda böyle olacak. Aksi durumda oran daha az) İsimlere baktığımızda bir çoğu meslek sahibi. Kendini toplumda kanıtlamış isimler. Kim kaybetse yazık olacak. Adil bir adaylaşma çok ama çok önemli. Onun da yolu belli. Önseçim. Örgüt denetiminde önseçim özellikle meclis üyeleri için zorunluluk.  Parti yöneticileinin dikkatine.

*

Siyasi partiler interneti verimli kullanamıyor

Siyasi partilerin; İlçelerin ve ilin bu başvuruları internet ortamında her akşam yenilemeleri  ne kadar iyi olur. Hiç bir partimiz gördüğüm kadarıyla hala bilgisiyarı çok iyi kullanamıyor. Partiler; İl ve ilçede bu iş için birer personel görevlendirilmeli. Anlaşılan o ki, belediyelerden sonra ilçe teşkilatları da; sekreter, hizmetli gibi bir tane de basın ve bilişimden sorumlu personeli kadrolu olarak görevlendirmek durumunda. İhtiyaçlar bunu zorunlu kılıyor.