Antalya’da 25 yıldır düzenlenen ‘‘Dolunay Şiir ve Müzik Gecesi’’nin 348’incisi Konyaaltı Beach Park’ta yapıldı. Şair Musa Fırat tarafından düzenlenen ve katılımın serbest olduğu ‘‘Dolunay Şiir ve Müzik Gecesi’’nde dolunay ışığı altında şiirler okundu, türküler söylendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Başta olmak üzere mayıs ayında yer alan önemli günler kutlandı, bu ayda kaybedilen değerler anıldı.

YOĞUN KATILIM OLDU

‘‘Atıştırmalıklarınızı alıp gelin’’ çağrısı ile duyurulan geceye çok sayıda şiir ve müziksever katıldı.  Deniz Mahallesi Muhtarı Zafer Öztürk, Demirci Kara Mahallesi Muhtarı Müge Mutluay Kara, Kışla Mahallesi Muhtarı Seçil Orak, Yeşilova Mahallesi Muhtarı Ahmet Akcan’ı temsilen eşi Yonca Akcan geceye katılanlar arasındaydı.

Nuri Altunay, Serdar Baysal, Yalçın Ersoy bağlamaları; Raşit Sönmez neyi; Ali Patoğlu, Deniz Turan gitarlarıyla; Konyaaltı Cemevi Koro Grubu seslendirdikleri türkülerle geceyi renklendirdi. Emirhan yaptığı ateş şovu ve seslendirdiği türküyle  yoğun alkış aldı.

Geceyi düzenleyen ve yöneten Musa Fırat, ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, Naim Yuncalı, Mehmet Budak, Adnan Demir, Bülent Akkaş, Asuman Nuray, Asi Hatice, Müesser Varol, Cengiz Ulutaş Dilek Kuyucuk, Aynur Kurt şiirler okudu. Aysundan gecenin masalı dinlendi.

Silivri Festival alanında binlerce kişi.. Silivri Festival alanında binlerce kişi..

348’inci Dolunayda Şiir ve Müzik gecesinde katılımcılar, ‘‘Bazen neşe bazen keder/ Hayat böyle geçip gider’’ şarkısındaki gibi, zaman zaman neşelenip zaman zaman kederlendi. Çünkü şiirler, türküler, şarkılar bir kez daha anımsattı, mayıs ayında pek çok özel günü kutlarken, ne çok değeri kaybedilip ne büyük acılar yaşandığını.

ÖNEMLİ GÜNLER

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

6 Mayıs Hıdırellez

13 Mayıs Anneler Günü

13 Mayıs Dil Bayramı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

ÖNEMLİ KAYIPLAR

3 Mayıs: Antalyalı ressam Muhittin Selamet

4 Mayıs: Antalyalı Türk Sanat Müziği sanatçısı (güftekar ve bestekar) Gültekin Çeki

5 Mayıs: Öğrenci yurdunda polis şiddetine maruz kalan ve hayatının baharında soldurulan Arkadaş Z. Özger

6 Mayıs: İnsanların büyük umutlarla dilek tutup yaşama tutundukları bir gecede yaşamdan koparılan ‘‘ÜÇ Fidan’’  Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan, Hüseyin İnan…

7 Mayıs: Haldun Taner

8 Mayıs: Zeki Alasya

11 Mayıs: Sait Faik Abasıyanık, hunharca katledilen çevreci çift Ali ve Aysin Büyüknohutçu

17 Mayıs: Nurullah Ataç, Aşık Mahsuni

18 Mayıs: Türkan Saylan

25 Mayıs: Necip Fazıl Kısakürek

28 Mayıs: Edip Cansever

Haber: MUSTAFA KAZIM AYDIN

[email protected]

Editör: Haber Merkezi