banner460
banner128

Tarım ve hayvancılık ilçesi bayrama hazır

Çatalca Belediyesi’ne bağlı ekipler, Kurban Bayramı öncesi kesim yerleri ile toplu kurban satış yerlerini denetledi.

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "Kurban Satış ve Kesimi" konusunda örnek bir proje hazırlayarak 'Çatalca Modeli'ni geliştirdi. Türkiye'ye örnek olan proje dahilinde Kurban Satış ve Kesim Merkezleri bu Kurban Bayramı'nda da Çatalca ve İstanbullulara hizmet veriyor.

 

İlçenin tarım ve hayvancılık potansiyelini göreve geldiği ilk günden bu yana çeşitli projelerle destekleyen Başkan Cem Kara, 2 olan kurban satış ve kesim yeri sayısını 2017 yılı itibari ile 117 sayısına ulaştırdı. 2017 yılında 2956 büyükbaş ve 2546 küçükbaş kesim sayısına ulaşılırken, kesim yerleri sayısı ise 2018 yılı itibariyle 127'ye çıkarıldı.

Kurban Kesimi ve Kasaplık Eğitimi

Çatalca Belediyesi Kurban Bayramı hazırlıkları çerçevesinde aylar öncesinden vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde bir bayram geçirmesi için çalışmalara başladı.

Kurban satış ve kesimi konusunda eksikliklerin tespiti yapılarak; Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Seçil Akbulut tarafından vatandaşlara kurban kesimi ve kasaplık eğitimi verildi.

Kurban Rehberi ve Halk Sağlığı Kitapçığı Dağıtıldı

Belediye tarafından verilen eğitimlerin yanı sıra vatandaşları bilgilendirmek adına kitapçıklar hazırlandı.

Çatalca merkez ve mahallelerinde, vatandaşlara Başkan Cem Kara’nın mesajını ileten ve kurban kesimi hakkında bilgiler veren Kurban Rehberi ve Halk Sağlığı kitapçıklarının dağıtımı yapıldı.

Kurban Satış ve Kesim Yerleri Denetlendi

 

Bayrama sayılı günler kala şahıs ve belediyeye ait kurban kesim yerlerinde hijyen ve uygulama şartlarını denetleme çalışmaları yapıldı.

 

Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcısı Fehmi Akyüz ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri İstanbul’un en önemli hayvancılık merkezi olan Çatalca’da kurban kesim ve satış yerlerini tek tek dolaşarak denetledi.

 

Bayram öncesi satış ve kesim yerlerine yönelik yapılan denetimlerin, bayram tatili boyunca da sürdürüleceği ifade edildi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.