banner460
banner128

Asker olma gururu

Esenyurt’ta zihinsel ve bedensel engelleri dolayısı ile askerliğe elverişli olmayan engelli vatandaşlar, temsili askerlik uygulaması kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

Esenyurt Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla Esenyurt’ta yaşayan ve engelleri nedeniyle askerlik yapamayan vatandaşlara bir günlüğüne askerlik sevinci yaşattı. Esenyurt Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin İstanbul’da bulunan diğer ilçe belediyeleriyle ortaklaşa düzenlediği temsili askerlik uygulaması kapsamında İstanbul 3. Kolordu Komutanlığı Hasdal Kışlası’nda, 209 engelli genç için yemin töreni düzenlendi. Asker üniforması giyen gençlere mihmandarları tarafından askeri araçlar ve silahlar tanıtılarak silah eğitimi verildi. Eğitimin ardından düzenlenen yemin töreninde, gençler aileleri ve komutanları huzurunda yemin etti. Temsili askerlik uygulamasına katılan engelli Er Sinan Akyol yaş kütüğüne plaket çaktı. Tören sonunda engelli askerlere terhis belgeleri 3. Kolordu Komutanı Tuğgeneral Özkan Ulutaş tarafından verilirken, tezkereleri de koordinasyon merkezi sorumluları tarafından verildi. Törende çocuklarını asker üniformasıyla görünce duygulanan anne ve babalar, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Günün anısına konuşma yapan 3. Kolordu Komutanlığı’nda görevli Albay Coşkun Çelik, törenin hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün 209 gencimize temsili askerlik uygulaması kapsamında yemin töreni yapıldı. Bu törenle gençlere askeri silahlar tanıtılarak Mehmetçikle engelli gençler bütünleşmesi sağlandı. Bir günlükte olsa temsili askerlik yapan erlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.