banner460
banner128

Antalya Büyükşehir’in lavanta desteği sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde lavanta yetiştiriciliğini geliştirmek için desteklerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kaş, Demre ve Finike’de çiftçilere ücretsiz lavanta çeliği ve lavanta fidesi desteğinde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hamlesi kapsamında kırsal mahallelerdeki çiftçileri hem ekonomik değeri yüksek alternatif ürünlerle tanıştırmak, hem de arıcılık faaliyetlerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla ücretsiz lavanta çeliği ve fidesi dağıtımı yapıyor.

45 DÖNÜMLÜK LAVANTA ÇELİĞİ

Bu kapsamda Kaş İlçesi Sütleğen Mahallesi’nde Antalya Büyükşehri Belediyesi tarafından lavanta çeliği dağıtıldı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından açılan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Arıcılık Kursu’na katılan 80 kursiyerden 20’si lavanta yetiştirmek istediğini bildirerek, Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi. 20 kursiyere 45 dönümlük lavanta çeliği dağıtıldı.

ANAÇLIK OLARAK KULLANILACAK

Kaş İlçesi Yaylakılıçlı Mahallesi’nde 3 girişimciye daha toplamda 20 dönümlük lavanta çeliği dağıtıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından dağıtılan lavantalar daha sonraki üretimlerin gerçekleştirilmesi için anaçlık olarak da kullanılacak. Ayrıca yetiştirilen lavantalar arıcılık faaliyetleriyle uğrasan üreticiler için kaliteli bir nektar kaynağı olacak.

DEMRE VE FİNİKE’DE DE DAĞITILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi yerelden kalkınma projesi kapsamında Demre ve Finike’de de üreticilere lavanta fidesi desteği sağladı. Demre’nin Karabel Mahallesi’nde çiftçilere 1 dekarlık, Finike’nin Arif Mahallesi’nde de 3 dekarlık lavanta fidesi dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.