İstanbul Barosu Başkana Avukat Filiz Saraç; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘siyasi yasak ve ceza verilmesine’ tepki gösterdi. Saraç, twitter hesabından paylaşımlar yaparak, ‘Ne yazık ki bu karar siyasi bir karardır. Yargı bağımsızlığı ve hukuka güven tekrar ağır yara almıştır’ dedi.

Saraç’ın paylaşımları şöyle:

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası ne yazık ki siyasi bir karardır. Yargı bağımsızlığı ve hukuka güven tekrar ağır yara almıştır.

Yargının siyasallaştırılarak bir sindirme aracı olarak kullanılması kabul edilemez. Yürütme erkini kullananlar, siyasal çıkarları uğruna demokratik hukuk devletinin temel unsuru olan yargı bağımsızlığı, seçme ve seçilme hakkı ve hukukun üstünlüğü ilkelerine aykırı davranamazlar.

Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen demokratik hukuk devletine olan bağlılığımızdan ve hukukun üstünlüğüne olan inancımızdan vazgeçmeyeceğiz.”

Erhan KIZILYAR