banner460
banner128

Yeni Akit HAYKURDER'i hedef gösterdi!

Yakın zamanda meclise gelmesine yönelik hazırlıkları devam eden Hayvan Hakları Yasa Tasarısına dair taslak içeriğindeki tehlikelere dikkat çeken HAYKURDER, Yeni Akit Gazetesi tarafından hedef gösterildi. Yayınlanan haberin ardından HAYKURDER çok sayıda tehdit mesajı aldı.

Hayvan Hakları alanında faaliyet gösteren Türkiye'nin öncü sivil toplum kuruluşlarından HAYKURDER hazırlanan Hayvan Hakları Yasasında yer alan tehlikelere dikkat çekti. HAYKONFED ve merkezi Silivri'de bulunan HAYKURDER'in açıklamaları kısa sürede sosyal medyada günün en çok tartışılan konusu oldu. Twitter'da sabah saatlerinde ilk sıraya yerleşen ve 5 saat boyunca ülke gündeminde ilk sırada yer bulan Hayvan Hakları Yasasına dair onbinlerce twit atıldı.

Yeni Akit Gazetesi ise HAYKONFED ve HAYKURDER'i "hükümeti tehdit ediyorlar" diyerek suçlayan bir haber yayımladı. Gerçekle ilgisi olmayan bu haberin ardından HAYKONFED ve HAYKURDER'e yönelik çok sayıda tehdit yöneltildi.

HAYKURDER: "Can güvenliğimize kast ediliyor"

HAYKURDER habere ilişkin yaptığı kısa açıklamada "Yeni Akit şimdi de HAYKONFED ve HAYKURDER'i hedef gösteriyor. Başımıza gelebileceklerden doğrudan sorumludurlar" dedi.

Dernek Başkanı Erman Paçalı ise yaptığı açıklamada "Bizler sorumluluklarımızın gereği olarak hem hükümeti, hem muhalefet partilerini, hem toplumu risklere karşı uyarmak, yanlışları göstermek durumundayız. Hükümet ile diyalog kanallarımız açıkken ve hiç ortada tehdit durumu yokken Yeni Akit Gazetesi tamamen algı oluşturacak bir haberle toplumu kışkırtıp bizi hükümeti tehdit ediyormuşuz gibi bir şekilde toplumun önüne attı. Yalan yanlış iddia ve ithamlar ile hedef gösterdi. Bu haber üzerine tehditler almaya başladık. Kanımızı akıtacaklarmış. Tarafımıza yönelebilecek her saldırının mümessibi prıvokasyon yapan ve kaos yaratmaya çalışan Yeni Akit Gazetesidir. Söz konusu haber hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Sosyal medyada tepki yağdı!

Yeni Akit Gazetesinde yayınlanan haberin ardından hak örgütleri habere tepki göstererek Yeni Akit Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. HAKİM, Hayvanlara Adalet Derneği gibi bir çok kuruluş HAYKURDER'i arayarak destek mesajlarını iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alaattin Uyar 3 yıl önce

Şu an sokak hayvanları belediyelerce katledilirken devlet kurumları seyrediyor. Benim baktığım sokak hayvanlarını barınak denilen ölüm kamplarına göndermem. Haklı