banner460
banner128

Türkiye’ye örnek proje sunacaklar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından belediyenin iştiraki olan Grand Plaza A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Silivri eski Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ‘Ülkeye örnek proje sunacağız. Türkiye’nin toprağı için çalışacağız. İzmir tarımın başkenti olacak’ dedi.

Silivri’de uygulamaya koyduğu Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi  (TÜRAM) le ülke düzeyinde ilgi uyandıran Silivri Belediye eski Başkanı Özcan Işıklar, hedeflerini ve hayallerini artık ülke düzeyine taşımaya doğru yola çıkıyor.   Işıklar; bu anlamda en önemli sürece de  yıllardır Sosyal Demokrat Belediyeler Birilği’nde birlikte görev yaptığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevlendirmesiyle  başlıyor.  Işıklar; bu görevi ile  Başkan Tunç Soyer ile birlikte;  ülkemizin toprakları, insanlarımızın geleceği için örnek bir projeyi İzmir merkezli olarak hayata geçirmeyi planlıyor.

Türkiye’nin planlı bir proje tarımın dışına itildiğini savunan Işıklar,  ‘Güvenlikli gıda, teknolojik üretim,  toprağın korunması ve verimli kullanımı , ürünlerin sağlıklı bir şekilde halka sunumu hayati derecede önemli kazanıyor. Bu geniş topraklar bugün tohum için İsrail’e muhtaç hale gelmiş. Ülkenin kurtuluş reçetesi modern tarımdadır.  Başkan Soyer ile yıllardır konuşuyoruz. Bu konularda derin fikir sahibi.  Ekrem bey’in de projeleri var. Ülkemizin toprakları, insanımızın geleceği için hep birlikte Türkiye’ye örnek çalışma, proje sunacağız’ dedi.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Özcan Işıklar, yoğun seçim çalışması arasında İzmir’deki yeni görev süreci ve neler yapacağına  ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulundu.  İşte Işıklar’ın açıklamaları:

Atatürk bu işin öncüsü

-Sayın Işıklar İzmir’deki göreviniz hayırlı olsun. Bu görev süreci nasıl gelişti, neler yapacaksınız?

Özcan  Işıklar:Yıllardır Sliivri’de birprojemiz vardı. Türkiye için yeni bir model yeni bir proje. Hemen anlaşılmıyor. Ülkemizin bir kurtuluş reçetesi. Kent ve kent çevresi tarımı, büyük kentlerin çevresinde yapılır.  bir anlamda kentin gıda tedariki ile ilgili üretim modeli. Toprağını korur, istihdamını yaratır, kentin sürdürülebilir beslenme, güvenli gıdasını sağlarsınız. “

Teknoloji kentlerde vardır. Ondanda yararlanarak, kentin çeperinde kurulur bunlar. Dünya’da bunun ilk örneğini Büyük Atatürk düşünmüş.  Dünrylada ilk defa kent v ekent çevresi tarımı 1935’te Atatürk Orman Çiftliği olarak Ankara da kurmuş.  Ankara’da kuluçka dönemini yaratacak, oradan ürettiği bilgiyi tohumu, havyvan türlerini Anadolu’ya ihraç edecek. Ben bunu Hollandalılar’dan duydum.  Dünya’da ilk defa kent çevresi tarım Atatürk tarafından düşünülmüş.

Türkiye tarımın dışına itildi

Türkiye’de ikincisini de Silivri ve İzmir beraber yaptılar. Şimdi bu model Türkiye’nin geldi dayandı, tohumsuz, hayvan türleri kalmadı, üretim kalmadı. Topraktan koptuk v edünyanın kendi kendine yeten yedi ülkesinden biri iken bugün hiç bir şey üretemiyor. Maydanozun tohumuna kadar İsrail’den alan bir ülke haline geldik. Bilinçli bir politika ile Türkiye tarım dışına itildi. Bizim tekrar üretime , sadece toprakta üretim ile sınırla değil, sanayileşmiş tarıma, akıllı tarımı, bilgiye dayalı tarımı ve bunun sektörlerini geliştirmek gerekiyor. Bunun içinde; kimya sektörü, kozmetik sektörü, ilaç sanayii , aklınıza gelen 200 dolayında sektör bundan etkilenecek. Üretim gelişecek istihdam gelişecek.  Gıda güvenilği çok önemli.  Gıda güvenliği demek bir ulusun geleceği demektir. Genleriyle oynuyorlar. Bunlara karşı bizim tedbirler alıp projeler geliştirmemiz lazım.  4.0 deriz bilgi toplumuna. 5.0 insanın kendisinin beslenmesinin, gıdasının geleceğidir. Bugün Londra’nın 30 kilometre çevresinde hayvancılık çiflikleri var. Almanya’da Berlin öyle. Fransa öyle. Bütün Avrupa ülkeleri sanayi ülkesinden, gelişmiş tarım ülkesine döndüler.  Ve bugün toprağı bile olmayan İsrail’in tohumuna muhtaç haline gelmiş ise Türkiye, bugün partimizin de ülkeye sunacağı bir politika haline gelmişbir tarım projesini on yıl önce görmüşüz ve Silivri’de uygulamaya başlamışız. Bugün Türkiye bunu konuşuyor.

Okulunu açtık uygulamalı eğitim vermeye başladık

Türkiye’de bunun  uygulamasını yapan tek belediye biziz. Çünkü okulunu açtık. Uygulamalı eğitim vermeye başladık. Bence Türkiye’de çığır açan bir proje başlattık. E bunu İstanbul’da inşallah Ekrem bey inşallah seçimi başarıyla sonuçlandıracak. Tarımı, hayvancılığı, istahdamı, üretimi, sanayileşmiş, akıllı bir tarımı İstanbul’un gıda güvenliğini, ucuz gıdayı, İstanbul halkının kapısına kadar götüren bir sistemi kuracağız.

İzmir tarımın beşkenti olacak

 Şimdi İzmir’de de bunu yapacağız. İzmir tarımın başkenti olacak. Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi kuracağız. Teknoparklarını, Mükemmeliyet Merkezi’ni kuracağız. İzmir oradan Anadolu’ya dalga dalga bu fikri yayacağız. Sayın Genel Başkanımızın bana verdiği bir görevde var bu konuda.  Birlikte çözeceğiz.  Tunç bey ile beraber, Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği ‘nde yıllardar kendisi ile konuşuyorduk. Bunu yapmamız için ‘Gel birlikte yapalım. Bütün altyapı burda var. İstanbul’da  Ekrem bey ile zaten konuşuyoruz.  İstanbul’da projenin  içinde olsun, hatta Trakya’yı da birlikte yapacağımızı konuşmuştuk. İnşallah seçimden sonra; İstanbul, İzmir , Trakya’da Tekirdağ ve Edirne belediyeleri ile birlikte; Ege, İstanbul ve Trakya üçgeninde bu bölgede tarımın silikon vadisini oluşturmuş olacağız.

Gönüllü olarak hizmete hazırım

Ama aldığımız görev nedeniyle düşünce merkezi İzmir olacak.  İzmir’den dalga dalga Türkiye’ye yayacağız. CHP’nin Türkiye’ye sunduğu bir üretim modeli haline getireceğiz. Tunç bey bu konuda çok derin bilgiye sahip. Biz O’nun la çok mutabıkız. Beraber çalışma arzusu ve isteği buradan geliyor. Benim için biraz sürpriz de oldu. Ben kendisinden herhangibir görev beklemeden gönüllü olarak desteğe hazırdım. Hiç bir sıfat, makama, tanıma gerek olmadan ben gönüllü olarak desteğe hazırdım. Ama o hızlı ilerleyelim, bürokrasiyi de hızlı aşalım diye böyle bir görev de kendisi tanımladı. Biz kendisiyle konuşuyorduk. Ben seçim sonrası bekliyordum. Ama açıklamayı yaptı. Artık bu düşüncelerimizi orada hayata geçireceğiz.

Bakanlar ilgi göstersin diye çırpındım ama..!

-Siz on yıldır Silivri’de bu projeyi belli bir aşama getirdiniz.  Geçen gün de Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli   TÜRAM’ı ziyaret etti. Sizin döneminizde galiba hiç bakan gelmedi. Ne düşünüyorsunuz bu gelişmelerle ilgili?

Özcan Işıklar -Tabi bu beni sevindiriyor. Ben çok çırpındım. Sayın Mehdi Eker’e. Sayın bakanlara anlatmak için bu projeyi. Türkiye’nin geldiği noktayı göstermesi açısından çok üzücü bulmuştum o zaman. Tarım bakanlarının bir tanesi gelseydi, biraz ilgi gösterselerdi köylerde  karabugday ekiliyor olurdu şu anda. Bütün köylerimizde lavanta, ada çayı, Anadolu’nun özgün buğdrayları ve tohumu ekiliyor olabilirdi biraz katkı sunsalardı.  Şimdi gösterilen ilgilin onda birini görseydik, bir Tarım Bakanı gelseydi ben anlatabilseydim bu projesi tahmin ediyorum çok daha güzel fırsatları yakalayabilirdik.

Ama inanoyrum bunu İzmir’de, diğer illerimizde bu proje hayata geçecek. İstanbul ‘da Ekrem bey ile her şey çok güzel olacak. Ve İstanbul’unbütün çeperlerinde; hayvancılığı, tarımı, gıdayı geliştireceğiz. Türkiye’ye örnek bir proje yapacağız.

Silivri’ye destek olacağız

Her işte bir hayır var derler. Ben bunun fırsata dönüşmesini arzu ediyorum. Silivri’de bulunan kardeşimize çok büyük yararı olacak. O na çok büyük desteğimiz olacak. Her anlamda Çünkü Silivri bizim toprağımız. Bu toprakları koruma arzusunda olduğunu görüyorum. Öyle bir iradesi olduğu zaman Silivri’ye tarihinde görülmemiş desetği vereceğiz Ekrem bey görevi aldığı zaman. Bütün kalbimle inancımla söylüyorum bunu. Ve yapacağız.

Silivri’det siyaseten beklentim yok

Bunların yanı sıra söylemek istediğim bir iki nokta var. Sanki ben gitmişim görev istemişim gibi. Benim öyle bir göreve ihtiyacım yok. Halk bana iki dönem Silivri Belediye başkanlığını vermiş, o onuru yaşatmış. Bu onur bana yeter. Bundan sonra Silivri’de bir görev, siyaset beklentisi olan bir insan değilim. Türkiye çapında siyaset yapmak istermisiniz derseniz fırsat olur ise oınu denerim. Olmasa da sağlık olsun. Ben bir proje üretirim bunu partimin hizmetine sunarım. Ülkemin hizmetine sunarım.  Küçük hesaplar içinde olmam. Bıraktığım yere geri dönmek anlaşımıza sığmaz. Burarda yeni yetişen arkadaşların önünü açmak benim bir görevim bundan sonra. Silivri ile siyasi beklenti  defterini ben kapattım. Onun için kimse telaş yapmasın, kimsenin de önünü kesmem. Herkes projesi var ise fikri varsa ortaya koysun Silivri ile ilgili. Ben Türkiye ile ilgili proje koyacağım. Onlarda Türkiye ile projelerini koysun. Onlara da destek olurum.

Buradaki yönetim Silivri’nin belediye başkanıdır. Parti rozeti çıkmıştır. Silivri’ye hizmet etmek istediği arzusunu biliyorum. İnanıyorum. Ve bizde O’na Silivri adına bütün desteği vereceğiz.

Partime çalışmak için hiç bir sıfata gerek yok

Bazı arkadaşlar da merak ediyor, bir yere genel müdür olacakmış, olmayacakmış.  Partim için söyleyeyim, benim hiç öyle bir sıfata ihtiyaç yok. Biz gider kapısında yatarız.  Ben 70 gündür kapı kapı dolaşıyorum, genel başkanımızın verdiği görevi yapıyorum. Adayken beraber mücadel ettik, şimdi ben aday değilim, bana ne demek esas en büyük ayıp ihanet orda olur. Benim siyasi ahlakıma bu sığmaz. Bu arkadaşlar benimle koştular ben de onlara destek oluyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.