Erhan KIZILYAR 

*

Küçükçekmece’de geçtiğimiz günlerde seçim çalışmaları sırasında uzun namlulu silahlarla saldırıya uğrayan  AK Parti  Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay,  saldırıyla ilgili açıklama yaptı.  Saldırıdan bir kaç gün önce cami  çıkışında bir vatandaşın yanına gelerek  "Sayın başkanım ben sizi çok seviyorum. Hayatınız şu an tehlikede. Şu iki mahalleye gelmeyin. Ciddi bir organizasyon var. Uzun namlulu silahlarla saldıracaklar Hatta roket atar bile kullanabilecekler" dediğini belirten Yeniay, kendisinin durumu geçiştirmeye çalışmasına rağmen kişinin "Siz beni anlamıyorsunuz galiba durum çok ciddi" diyerek olayı önemle vurguladığını belirtti. Biz o gün programda bir kaç soru aldık. Az program uzadı. Sonra tam çıkacakken bir kişi yine bir soru sordu. Onu yanıtladık. Ve çıkarken de silahla ateş açtılar. O soru sorulmasaydı biz de dışarıda olacaktık.

Organize bir saldırıdır

Bütün bunların hepsi savcılık tarafından titizlikle incelenmektedir. Kanaatimiz bu olayın tamamen planlı bir terör girişimi ve tamamen bize yönelik. Bizim bölgede hiç kimseyle bireysel husumetimiz söz konusu değil. Alacak verecek söz konusu değil. Bu tamamen siyasi figüre, bir yerel belediye başkan adayına yönelik terör girişimidir.

Gazetecilerden Tasarruf Genelgesi’ne protesto Gazetecilerden Tasarruf Genelgesi’ne protesto

Êmniyet açıklaması yok, adi olay dediler

Tabi o arada başka garip şeyler oluyor.  Ben hünez daha sahadan çıkmadım. Dışarıda güvenlik oluşturulmasına rağmen silahın nereden ateş edildiğini bilmiyoruz. Bir kaç dakika sonra  bize “ Saldırı adi bir olaydır. Bize yönelik bir saldırı değildir’ dendi. Henüz daha emniyet gelmedi, olay belli değil. Ardından da bazı siyasilerden benzer yönde açıklamalar gelmesine şaşırdık. Daha emniyet bilgisi yok, açıklama yok. Sizden nerden öğrendiniz adi olay olduğunu?”

Editör: Haber Merkezi