banner460
banner128

SEN UYURKEN BAKAN DEĞİŞTİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, görevinden istifa etti. Yerine, daha önce de  bu görevi üstlenen Bekir Bozdağ atandı.

Gül, istifası sonrası kişisel Twitter hesabında yaptığı ilk açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum" dedi.

Gül – Soylu gerilimi

İstafa eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün, uzun zamandır İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile gerilim yaşadığı biliniyor.

İki bakan arasındaki gerginlik, Soylu'nun annesine küfür eden bir kişinin adli kontrol şartıyla bırakılmasıyla geçtiğimiz 20 Ocak 2021'de başladı.

Soylu, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "45 gündür anam hastanede. Annemle fotoğrafımın altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım? Bakan olsam ne yazar? Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder? Tweetimle yeniden alınırsa da provokasyon sayacağım" tepkisini gösterdi.

Soylu'nun paylaşımından bir gün sonra Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevi'nde düzenlenen '5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

‘Kimse yargıya parmak sallayamaz”

Gül, burada yaptığı açıklamada "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" diyerek 'hukuk devleti' vurgusu yaptı. Hakaret suçlarını da içeren 2 yıla kadar ceza öngörülen suçlarda tutuklama olmadığını söyledi ve ekledi:

"Yargıyı kanunları uyguladığı için suçlamak, eleştirmek insaflıca değildir. Yargı kimsenin sıfatına bakmaz, kanun önünde herkes eşittir. Yüce Meclis kişiye, olaya özgü kanun çıkarmıyor. İster yürütmede, ister yargıda görev üstlenmiş olalım, hepimiz yasa tenfiz memurlarıyız."

8 Kasım 2021'deyse Gül, bu kez yine isim vermeden Soylu'nun "Metruk binalarda uyuşturucu kullanılıyor. Muhtarlar diyor ki ‘Mahkeme kararı var yıkamıyoruz.’ Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Kim yıktı biz nereden bilelim ya” şeklindeki ifadesini eleştirdi:

“Değerli arkadaşlar bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. 'Biz yapalım, hukuk arkadan gelsin' değil, 'Hukuk önden yürüsün, biz ona göre kendimizi ayarlayalım' anlayışıdır hukuk devleti."

Mobese gerilimi

Gül ve Soylu arasındaki son gerilim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiliz Büyükelçi Dominick Chilcott ile yediği yemeğe dair MOBESE kayıtlarının basına servis edilmesi nedeniyle yaşandı.

Gül, dün Ankara Üniversitesi ile Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun (KVKK), 28 Ocak Veri Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuştu.

Kişilerin kurumlarla paylaştığı bilgilerin korunması gerektiğine dikkati çeken Gül, "Bütün kurumlar ve başta da idare, bu sorumluluğu bihakkın yerine getirmesi lazım. Vatandaşın güvenerek verdiği bu bilgileri yarın başka yerlerde, medyada, sağda solda ifşa edilecek bir hale gelmediğinden emin olması lazım. Bu konuda güvenin boşuna çıkmaması konusunda bütün kurumların büyük bir hassasiyeti sürdürmesi gerekmektedir. Çünkü kişisel veriler, kişinin en temel haklarından biridir" dedi.

Bu sözler, İçişleri Bakanı Soylu'ya gönderme olarak yorumlandı.

Sedef Kabaş açıklaması

Görevden İstifa eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş’ın yargılaması sürerken yaptığı açıklama ile Kabaş’ı hedef göstermek ve devam eden bir yagılamaya müdahale etmekle itham edilmişti.

Gül’ün o açıklaması şöyle olmuştu: “Milletimiz oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.