Cumhurbaşkanı Erdoğan; seçim tarihinin açıklanması için10 Mart'ı işaret ederek;  "Resmi olarak Cumhurbaşkanın burada bir yetkisi var. 10 Mart'ta bu yetkimizi kullanacağız. 60 gün süre var. O süreyi de YSK değerlendirecek. İnşallah Mayıs bir başka olacak" dedi.Erdoğan bu açıklama ile bir kez daha 14 Mayıs’ı işaret etmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da Gençlik Buluşması programında önemli açıklamalarda bulundu. Seçim tarihi için mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "İnşallah mayıs bir başka olacak. Bu bahar bir başka bahar olacak.Resmi olarak Cumhurbaşkanın burada bir yetkisi var. 10 Mart'ta bu yetkimizi kullanacağız. 60 gün süre var. O süreyi de YSK değerlendirecek" dedi.

“İnşallah Mayıs bir başka olacak”

Erdoğan’ın açıklamalarının dikkat çeken bölümleri şöyle:  Değerli Bursalılar sevgili gençler, ülkemizin ve milletimizin umudu siz genç kardeşlerimle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Bursa'da mitingimiz 120 bin kişiyi buldu. Bu bir şeyi gösteriyor. İnşallah mayıs bir başka olacak. Bu bahar bir başka bahar olacak. İnanıyorum ki siz gençlerimizle birlikte biz sandıkları bu defa çok farklı bir şekilde patlatacağız. Durmayacağız, çalışacağız, gayret edeceğiz, tüm genç kardeşlerimizi sandıklara taşıyacağız. Sandıklardan da o sesi çıkaracağız. Bursamızın tüm gençlerine selam gönderiyorum. Bazıları diyor ki, enerjiyi nerede buluyorsun? Enerji burada farklı bir yerde aramaya gerek yok. Daha çok çalışacağız ve daha çok mücadele edeceğiz. 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bize yol arkadaşlığı yapacak siz genç kardeşlerimiz için rabbime hamd ediyorum.

10 Mart’ta yetkimizi kullanacağız, ardından 60 gün süre var

Devlet Beyle bir görüşme yaptık ve dedik ki 'zaman kaybına tahammül yok.' Bütün değerlendirmeleri yaparak adımı da buna göre atalım dedik. Öğrencilerimizin durumları bizim için çok önemli. Resmi olarak Cumhurbaşkanın burada bir yetkisi var. 10 Mart'ta bu yetkimizi kullanacağız. 60 gün süre var. O süreyi de YSK değerlendirecek. Seçim gecesi neticelerde bunlar ne yapacaklar? Bunlar çok önemli.

Marifet iltifata tabiidir

Biz kitap olmadığı için teksir notları ile okurduk. Bütün mürekkepler saman kağıdının üzerine dağılır. Bize satın derdik bize satmazlardı. Defter için bir hafta gün verirlerdi. Biz geldik, bu çileyi yeni nesle çektirmeyelim dedik. Şimdi okullar açıldığında sıraların üzerinde buluyor musunuz? Bunun hassasiyetini bütün anne-baba komşulara anlatmamız lazım. Marifet iltifata tabiidir, bunları yapan iktidar milletinden ne istiyor? 'Gel oyunu da bize ver.' Bu adamların eline bu memleket kalırsa yazık olur.”