banner460
banner128

SANDIK OYUNLARI RAFLARDA

Büyükçekmece Belediye Başkanlığını  6 dönemdir yürüten Dr. Hasan Akgün’ün,  2019 yerel seçimlerinde  Büyükçekmece'de yaşananları  kaleme aldığı   "Sandık Oyunları"  adlı kitabı  raflardaki yerini aldı. Oy çuvalları üzerinde günlerce yatan sandık görevlileri görüntüleriyle akıllara kazınan 2019 Yerel Seçimleri’nde AKP, tüm gücüyle Büyükçekmece seçimlerini iptal ettirmeye çalışmıştı. Büyükçekmece halkı, CHP milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve avukatlardan oluşan geniş bir dayanışma halkasıyla sandıklardaki halk iradesine sahip çıkmayı başaran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Sandık Oyunları’nda, demokrasi tarihinde yepyeni bir örnek yaratan bu olağanüstü mücadeleyi ilk ağızdan anlatıyor. Tarihe düşülen bir not niteliğindeki Sandık Oyunları, Tekin Yayınevi logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde yerini aldı.

Çalışmalarıyla Büyükçekmece halkının gönlünde çok haklı bir yer edinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, büyük bir başarıya imza atarak üst üste 6 dönem bu göreve seçildi. 6 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürütürken bir yandan da kaleme aldığı kitaplarla siyasi deneyimlerini ölümsüzleştiren tecrübeli başkan, yeni kitabı Sandık Oyunları’nda, 2019 Yerel Seçimleri’nde Büyükçekmece’de yaşananların iç yüzünü ve topyekûn girişilen olağanüstü demokrasi mücadelesini tüm yönleriyle gözler önüne seriyor.

2019 Yerel Seçimleri, oy çuvalları üzerinde günlerce yatan sandık görevlileri görüntüleriyle hafızalara kazındı. Bu sıradışı seçim ortamında AKP yasaları hiçe sayarak, iktidar olmaktan gelen tüm gücüyle Büyükçekmece seçimlerine iptal ettirmeye çalıştı. Seçim kurullarının da devreye sokulduğu 10 günlük itiraz sürecinde Büyükçekmece halkı, CHP milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve avukatlardan oluşan geniş bir dayanışma halkasıyla sandıklardaki halk iradesine sahip çıkıldı ve Türkiye demokrasi tarihinde yepyeni bir örnek yaratıldı. Demokrasi, bu defa oy sandıklarına sahip çıkılarak korundu. Büyükçekmece halkı, hem sandıklara hem belediye başkanına sahip çıkarak iktidara gereken dersi verdi ve İstanbul halkına Büyükşehir Belediyesi seçim zaferini armağan etti.

Bu başarıda çok önemli bir rol oynayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün kitabında, Büyükçekmece’de fiilen “sıkıyönetim” ilan edilerek oynanan “sandık oyunları”nın neyi amaçladığını ve neler yaşandığını anlatıyor. Önümüzdeki süreçte yaşanması muhtemel benzer oyunlara da ışık tutan Sandık Oyunları, aynı zamanda tarihe düşülen bir not niteliği taşıyor.

Dr. Hasan Akgün’ün kaleme aldığı Sandık Oyunları, Tekin Yayınevi etiketiyle raflarda ve internet satış sitelerinde okurları bekliyor.

DR. HASAN AKGÜN HAKKINDA

Trabzon’un Araklı ilçesinde doğdu. İlköğrenimine Adapazarı Kaynarca’da başlayıp Florya Şenlikköy Ortaokulu’nda tamamladı. 1974 yılında Yeşilköy 50. Yıl Lisesi’ni bitirdi. Belediyecilik hayatına Ekim 1974’te Sefaköy Belediyesi’nde başlayan Hasan Akgün, yükseköğrenimini çalışma hayatı ile birlikte yürüttü, 1978 yılında İstanbul Yabancı Diller Yüksekokulu'ndan mezun oldu. 1979-1988 yılları arasında Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nün “Şehircilik ve Belediyelerin Yönetimi” konulu birçok eğitim programına katılarak bu alanda kapsamlı araştırmalar yaptı. 1989-1993 yılları arasında Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa’da yerel yönetimlerin yapılarını inceledi ve bu yönetimlerin Türkiye’deki uygulamalarla karşılaştırmasını yaparak geniş çaplı bir çalışma ortaya koydu. 1992 yılında, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde “Belediyelerin Evrensel Gelişimi ve Bütçelerinin Analizi” konulu tezi ile yüksek lisansını tamamladı. 1993’te İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü’nde doktora eğitimine başlayan Akgün, doktora çalışması sırasında, özellikle Fransa’nın güney sahilleri ile İspanya’nın Barselona şehri kıyı planlaması çalışmalarını ve arazi kullanımını inceledi ve bulgularını, Türkiye’deki uygulamalarla kıyasladı. 1996 yılında, “Kentsel Gelişme Sürecinde Büyükçekmece” konulu doktora tezini bitirdi ve “Doktor” unvanı almaya hak kazandı. 1994 yılından bu yana üst üste 6 dönem Büyükçekmece Belediye Başkanı seçilen Dr. Hasan Akgün, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Belediyeler ve Bütçelerinin Analizi (1992), Kentsel Gelişim Sürecinde Büyükçekmece (1996), Atatürk ve Cumhuriyet (1998), Türkiye’de Yerel Yönetimler: Tarihi ve Bugünü (Modernleşmeden Küreselleşmeye) (2013), Türkiye’de ve Avrupa’da Yerel Yönetimler (2017) adlı kitapları yayımlandı. Dr. Hasan Akgün ayrıca, Lozan Barış Antlaşması ile ilgili bütün ayrıntıları ve gerçekleri ortaya koyan üç ciltlik “Lozan Barış Konferansı, Tutanaklar ve Belgeler” başlıklı kitabı ülkemize kazandırdı. (2013)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.