banner460
banner128

Park havası da paralı oldu!

Sinop'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Hamsilos Tabiat Parkının ücretli olmasına tepkiler sürüyor. Orman Genel Müdürlüğü Sinop yerleşkesi önünde toplanan doğa severler, yaptıkları basın açıklamasıyla isteklerini tekrar dile getirdi.

Geçtiğimiz ay içerisinde Hamsilos Tabiat Parkının ücretli hale getirilmesine vatandaşlar tepki göstermiş ve Hamsilos Tabiat Parkı girişine kadar yürüyerek basın açıklaması yapmıştı. Hamsilos tabiat parkının millete ait olduğunu savunan vatandaşlar, bu seferde Orman Genel Müdürlüğü Sinop yerleşkesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

AK PARTİ, CHP VE İYİ PARTİ'DEN TAM DESTEK !

 Gurup sözcüsü Hazan Topuz burada yaptığı konuşmada; " Tabiat kavramı ne yazık ki Sinop için geçerli değildir. Geçtiğimiz günlerde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bağlı, Hamsilos doğal tabiat parkının özel işletmeye verilmesi ve işletme sahibinin girişi ücrete tabi tutması nedeniyle ne yazıkki halkın dinlenme hakkı gasp edilmiştir.  Bire bir görüşmelerimizde, CHP İl Başkanı İnan Savaş, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun ve İYİ Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlan, bu haklı eylemimizde her şartta yanımızda olduklarını belirttiler. Hamsilos tabiat parkı özgürdür ve özgür kalmalı" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne, Hamsilos tabiat alanı ile ilgili dilekçe teslim edildi. Gerçekleşen etkinlik sorunsuz bir şekilde sona erdi. (ajanssinop.com)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.