banner460
banner128

Özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz!

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yılında özlemle ve minnetle Türkiye genelinde anılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümünde  tüm yurtta anılacak. 10 Kamı nedeniyle bir çok belediye de özel anma etkinilği gerçekleştirilecek.

Büyükçekmece’de dört gün anma etkinliği

Büyükçekmece Belediyesi, 10 Kasım 1938’de aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri düzenliyor.

Dört gün boyunca sürecek olan Atatürk Haftası etkinliklerinde Hanri Benazus koleksiyonundan Mustafa Kemal Atatürk’ün nadir ve görülmemiş fotoğraflarının bulunduğu sergi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ adlı müzik dinletisi, ‘Atatürk’ konulu söyleşiler yer alıyor.

Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, Tarihçi-Yazar Aydın Ilgaz, Yazar-Koleksiyoner Hanri Benazus ve Koleksiyoner Ulvi Sulaoğlu’nun yer aldığı etkinlikler 10 Kasım ve 14 Kasım tarihleri arasında Büyükçekmece Kültürpark’ta gerçekleşecek.

Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında gerçekleştireceğimiz etkinlerde siz değerli basın mensubu dostlarımızı aramızda görmek istiyoruz, saygılarımızla…

PROGRAM:

10 KASIM ÇARŞAMBA:

13.30: Trio Müzik Dinletisi ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’

14.00: Hanri Benazus koleksiyonundan Atatürk’ü Anma ve Fotoğrafları Sergi Açılışı

16.00: Atatürk konulu Söyleşi (Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan, Yazar-Koleksiyoner Hanri Benazus, Atatürk’ü Gören Vatandaşımız Alp Özbay)

11 KASIM PERŞEMBE:

16.00: Atatürk konulu Söyleşi (Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan, Tarihçi-Yazar Aydın Ilgaz)

12 KASIM CUMA:

16.00: Atatürk konulu Söyleşi (Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan, Koleksiyoner Ulvi Sulaoğlu)

13 KASIM CUMARTESİ:

16.00: ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ Dinletisi

14 KASIM PAZAR:

16.00: Atatürk konulu Söyleşi (Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan)

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NDE 10 KASIM PROGRAMI

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) ve İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT), Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 83. yılında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) özel anma programı gerçekleştirecek.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Sahnesi'nde 10 Kasım'da saat 15.00'te düzenlenecek anma programında, "Cumhuriyet'in temeli kültürdür." ifadesini kullanan Atatürk'ün fikir, duygu ve kültür insanı kişiliği vurgulanacak, sevdiği arya ve türküler seslendirilecek.

Program repertuvarında Ahmed Adnan Saygun'un "Bozlak", "Kapasam da Gözümü", Cemal Reşit Rey'in "10. Yıl Marşı", Muammer Sun'un "Bozkırın Sesi", İzzettin Hümayi Elçioğlu'nun "Yaşa Mustafa Kemal Paşa" eserlerinin yanı sıra Serdar Yalçın düzenlemesi ile "Yemen Türküsü", "Çanakkale Türküsü", Sayram Akdil düzenlemesi ile "Efem", Aytekin Albuz düzenlemesi ile "Ah bir ataş ver" parçaları yer alacak.

Programda ayrıca Aydın Karlıbel'in besteleri "Kasımpatları", "Drama Türküsü", "Kitabı Bahriye", "Atatürk Marşı", "Sarı Zeybek" ve "Tosca ile "Carmen" operalarından aryalar dinleyicilerin beğenisine sunulacak.

Konserde, İDOB solistleri, Bülent Külekçi, Esra Abacıoğlu Akcan, Gökhan Ürben, Murat Güney, Jaklin Çarkçı, Serkan Bodur, piyanist Aydın Karlıbel eşliğinde eserleri seslendirecek.

Solist dansçı Melike Manav ise Ebru Cansız koreografisi ile "İlk Aşk" şarkısı eşliğinde dans edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.