banner460
banner128

NEDEN OKUMALIYIZ ?

Yaşamakta olduğumuz bu Dünya’da dikkatimi çeken önemli bir durum var. Okuyan, araştıran ve bilimsel çalışmalar yapan ülkelerin kalkınmaları fazlasıyla yüksektir.

Toplumların yaşam konforu parmak ısırtacak niteliktedir. O zaman anlıyoruz ki okumak ve eğitime önem vermek çok önemlidir. Özellikle de İskandinav ve AB ülkelerini örnek verebilirim. Finlandiya’ya ailece göç eden bir sınıf arkadaşım bana Finlandiyadaki eğitimi anlata anlata bitiremiyor. Doğrusu eğitimlerine ve gençlerin kitap okuma oranlarının yüksek oluşuna özendim.

Aklıma Hz.Ali efendimizin bir deyişi geldi. ‘’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’’ deyişinin neden bu kadar önemli olduğunu anlatıyor ve bizleri okumaya yönlendiriyor. Kendisi de çok bilgili ve peygamberimizin övgüsüne layık olmuş manevi ve çok değerli biridir.

Biz gençler ülkemizin geleceğini imar etmeye ve kalkındırmaya çalışıyoruz. Ancak şimdi anlıyorum ki ; bizler bu hedeflediğimiz hedeflerimize ulaşabilmenin en önemli yolu okumaktır. Hacmi çok büyük olan kumbaramıza bilgiler doldurarak amacımıza ulaşabiliriz. Özellikle de bu koronalı aylarda zamanı veya krizi fırsata çevirmek istiyorsak bol bol kitap okumalıyız. Kumbaramızı bilgilerle doldurmalıyız.

Zamanı en güzel şekilde değerlendirmenin yolu okumaktan geçiyor. Bilenle bilmeyen bir olabilir mi? Diye çok güzel deyişler aslında biz gençleri çok güzel uyarıyor yeter ki okuyalım kitap kurdu olalım.

Eğitime önem vermekle , derslerimizi çalışmakla bu önemli ödevimizi yapmış oluyoruz zaten. Ama ekstra kitap okumanın ve çok değişik alanlarda da araştırmalar yapmamızın çevreden ziyade şahsımıza verdiği yararların haddi hesabı yok. Aynı zamanda çevremize de çok büyük faydalarımız dokunur. Gerek bilinçlendirme açısından, gerekse bilgilendirme açısından.

Uzun lafın kısası diyecek olursam biz gençlere sesleniyorum okumalıyız, okumalıyız, okumalıyız! Bu ülkenin biz genç nesile ihtiyacı var.

Kalın sağlıkla ve saygıyla siz Durum Gazetesi okurlarımız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.