banner460
banner128

KKTC'den 18 Belediye Başkanı İstanbul'da

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 18 belediye başkanı Avcılar Belediyesi’nin misafiri olarak İstanbul’a geldi.

KKTC ve Türkiye belediyeleri arasında ilişkileri geliştirmek ve karşılıklı dayanışmanın temellerini atmak için Avcılar Belediyesi’nin davetiyle İstanbul’a gelen 18 belediye başkanından oluşan heyet, Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’yi makamında ziyaret etti.

“İş birliği yapmayı temenni ediyoruz”

Daveti ve iş birliği projesi konusundaki çabası nedeniyle Hançerli’ye teşekkürlerini ileten Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, “Yerel yönetimlerde insan odaklı hizmet etmek çok güzel bir duygudur. İnsanın doğumundan ölümüne kadar görevlerimiz var. Bu görevleri yerine getirirken de güçlü yapılara ihtiyacımız var. Bizim belediyeciliğimiz henüz çok genç. Kurumsal yapılar noktasında bazı sorunlarımız var. Bu konuda tecrübe paylaşımını çok önemli buluyorum. Birikim ve deneyimlerimizi, Türkiye’de yerel yönetimler adına yeni gelişmeleri paylaşarak iş birliği yapmayı temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Birbirimizden faydalanacağımız çok şey olacak”

Yerel yönetimler için yeni bir dönem başladığını ifade eden Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da “Bu yeni dönemde kapsamlı bir dönüşüme hazırlanıyoruz. Bu dönüşümün nasıl olabileceğini birlikte tasarlayarak, Kıbrıs’taki yerel yönetimlerimizi daha ileri bir noktaya götürmek istiyoruz. Eminim ki birbirimizden faydalanacağımız çok şey olacaktır. Bu vesile ile yakın zamanda atlatmış olduğunuz deprem nedeniyle geçmiş olsun diliyorum. Ne mutlu ki herhangi bir can kaybı olmadan atlatılabildi. Bizi ağırladığınız için size çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Ortak değerlendirmeler ve çalışmalar yapacağız”

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de KKTC ve Türkiye arasındaki ilişkinin kardeşten öte olduğunu, en kısa zamanda KKTC’ye gitmek istediğini belirterek, “Belediyelerle iyi ilişkiler geliştirmek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve birbirimize destek olmak gerektiğini düşündük. Kendilerini Avcılarımıza davet ettik. Gelmeleri bizi çok mutlu etti. Üç gün sürecek bir programımız olacak. Ortak değerlendirmeler ve çalışmalar yapacağız. Aslında Avcılar ve Kıbrıs arasındaki ilişkiyi herkes biliyor zaten. Kıbrıs’ta iş yapan çok sayıda Avcılarlı hemşerilerimiz var. Hemşerilerimizin birçoğu zaten Kıbrıslı belediye başkanlarımızı tanıyor. Biz bugün birlikte yapılacak bir sürü güzel çalışmanın ilk adımını atmak adına iş, çalışma ve değerlendirme toplantısı gerçekleştiriyoruz” dedi.

18 belediye başkanından oluşan heyet, 17-18 Ekim tarihlerinde de İstanbul’da Beylikdüzü Belediyesi, Avcılar Gaziler Evi ve Şehitlik, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İBB Halk Ekmek Tesisleri, İBB Çöp ve Arıtma Tesisleri ve Fetih Müzesi’ne ziyaretler gerçekleştirecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.