banner460
banner128

Kırkıcı:Sivas’ın çığlığını duymayanlar hiç bir zaman dostumuz olamayacaklar!

2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otel’de  gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden; aralarında aydın ve sanatçıların da bulunduğu  33 kişi Silivri Hacıbektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi’nde düzenlenen törenle anıldı.
Anma törenine; CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan’ın yanısıra; CHP, SOL Parti ve HDP Temsilcileri, Eğitin-Sen, Eğitim-İş ve ÇYDD temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.  Anma etkinliğinde Yaşar Gören ve Emre Kalraman mini bir konser verdiler.  Cemevi Dedesi, katledilenler için dua okudu ve katliamcıları lanetledi. 

Kalbin varsa türkü yakarsın, yoksa insan!

Anma etkinliğinde konuşan Silivri Cemevi Başkanı Süheyl Kırkıcı, “Sivas Davası 2014 yılında zaman aşımına uğradı ve tüm dava kapatıldı.

Sivas'ın çığlığını duymayanlar, Sivas'ı anlamayanlar, Sivas'ı kavramayanlar, Sivas'a üzülmeyenler hiç bir zaman bizim dostumuz olamayacaklardır. “dedi.

Başkan Kırkıcı’nın yaptığı konuşma şöyle:

Sivas Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993’te gerçekleştirilen ve aralarında aydınlarla sanatçıların da bulunduğu 33 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın üstünden tam 28 geçti. Katliamın üzerinden geçen 28 yılda adaleti sağlamaya dönük güçlü bir yargılama yapılmadı.

 Sivas Davası 2014 yılında zaman aşımına uğradı ve tüm dava kapatıldı.

Sivas'ın çığlığını duymayanlar, Sivas'ı anlamayanlar, Sivas'ı kavramayanlar, Sivas'a üzülmeyenler hiç bir zaman bizim dostumuz olamayacaklardır.

Değerli Canlar, Sivas’ın yangını yanmaya devam ediyor.

Yeryüzü insanlığın yüzü oluncaya kadar, hiç bir din, renk, ırk, düşünce ayrımı olmadan tüm insanlar kardeş ve gerçek dost oluncaya kadar, bu yangın yanmaya devam edecektir.

Sivas’ın ışığı hiçbir zaman sönmeyecek; yobazlık ülkemizden ve yeryüzünden silininceye kadar tüm dünya insanlığını aydınlatmaya devam edecektir.

Demokrasiye ve ülkemizin aydınlık geleceğine inanan her insan; insan yakanları ve ölümü kutsayanları her zaman lanetleyeceklerdir..

Değerli canlar

...biz birlikte üretirsek, birlikte paylaşırsak,

birlikte ağlar birlikte gülersek güzel olur bu ülke...

Bu topraklarda çok büyük acılar yaşandı. Biz acılarımızı yarıştırmayacağız.

Bizi birbirimizi kırdırmak isteyen karanlık güçlere boyun eğmeyeceğiz. Neresinde yaşanırsa yaşansın tüm katliamları protesto ediyoruz.

Her şeye rağmen,

Evet dostlarım

kalbin varsa türkü yakarsın,

Kalbin yoksa insan !!!

 Ökeliyiz ama, asla kindar değiliz. Bu ülkenin yüreği insan sevgisiyle dolu, barış ve kardeşlik duygularıyla dolu tüm insanlarıyla beraber yürümeye devam edeceğiz.

Aradan kaç yıl geçse de; Anadolu topraklarında onurunu- haysiyetini kaybeden ve faşizmin kokuşmuş birer pislik yüzleri olan o Ortaçağ'ın barbarlarına karşı; aydınlığın timsali olan 33 güzel canımızı her daim anacağız, onların varlığını yaşatacağız

Ülkeyi saran karanlık kafaların tüm saldırganlıklarına karşı,

bizler özgürce türküler, deyişler söylemeye, Pir Sultan'ca haksızlıklara baş kaldırmaya,

barış için semah dönmeye devam ediyoruz ve

sonsuza kadar da devam edeceğiz.

Bu topraklarda bir daha asla yaşanmasın diye

Sivas’ı unutmayacağız, unutturmayacağız”

Bir büyük aydınlık yayılıyor

Etkinlikte ayrıca bir basın açıklaması yapılarak, Sivas katliamı sürecinde yaşananlar hatırlatıldı. Açıklamada; katliam sonrası siyasilerin tavırları, mahmete süreçleri ayrıntılarıyla anlatıldıktan sonra, “Bu yangın ne kalemleri yakabildi ne katliam çığlıkları müziğin sesini susturabildi. Yangından daha büyük bir aydınlık 93’ten bu yana hâlâ Hasret Gültekin’den, Metin Altıok’tan, Nesimi Çimen’den yayılıyor...”denildi.

Etkinlik siyah balonların  gökyüzüne salınmasıyla sonlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.