banner460
banner128

Karadeniz insanı iktidardan umudu kesmiş!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun; Rize, Rize’nin ilçeleri,  Artvin’in bazı ilçeleri ile Trabzon ve ilçelerine yaptığı halkla bayramlaşma gezisine katılan  CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, ‘Karadeniz yöresinde de insanlar Tüm Türkiye’de olduğu gibi artık iktidardan umudu kesmiş. Türkiye’de tarım ölmüş. Karadeniz de Çay fındık üreticisi zorda. İnsanlar yeni bir arayış içinde” dedi.

İmamoğlu’na ilgi çok büyüktü

Başkan İmamoğlu’nun Karadeniz gesizine baştan sona katılan  isimlerden biri de en yakın çalışma arkadaşlarından olan  CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Avukat Turan Taşkın Özer’di. Özer;  geziyi hem Başkan İmamoğlu tarafından, hem de esnafın içine, halkın içine karışarak halk tarafından takip etti ve tepkileri talepleri yakından izledi.

Özer, gezinin Başkan imamoğlu açısından oldukça olumlu geçtiğini söyledi. . Başkan İmamoğlu’nun gezi boyunca; Rize, Rize’nin ilçeleri, Artvin’in Hopa ve Arhavi ilçeleri boyunca hiç bir olumsuzluk yaşanmadığını  belirten Özer, ‘Benim dikkatimi çeken özellikle her yerde gençlerin büyük ilgisi oldu. Otobüsün geçtiği her yerde, toplantı alanlarında gençler yoğun şekilde Başkan İmamoğlu’na destek verdiler. Coşkuyla alkışladılar. Keza yaş almış büyüklerimizde öyle. Ben mitinglerde özellikle halkın arasında durdum. Hatta biraz gerilere çıktım. İnsanlarla konuştum. Çoğu siyasetle aktif bağlantısı olmayan insanların geldiğine de şahit oldum. Burada ben parti teşkilatlarına, belediye başkanlarımıza, gençlerimize çok çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Arhavi ve Fındıklı Özer’i mutlu etti

CHP İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, kendisinin de anne tarafından Arhavi, baba tarafından Fındıklılı olduğunu, her iki ilçenin de CHP’li belediye tarafından yönetildiğini hatırlatarak, burada ilginin de kendisini ayrıca memnun ettiğini ifade etti.

İktidarın yönetemediğini ve savrulduğunu görüyorlar

Peki vatandaşın bu ilgisi seçimde CHP’Ye ne oranda olumlu olarak yansıyabilirdi? Başkan Özer bu soruya da, kesinlikle vatandaşın Tüm Türkiye’de olduğu gibi Karadeniz Bölgesi’nde de iktidardan umudu kestiğini, CHP’ye bir yönelme olduğunu ve gelecek seçimde durumun CHP açısından olumlu olacağını söyledi.  Özer şöyle konuştu. “Halk artık bu iktidarın ülkeyi yönetemediğini görüyor. Bu iktidarın savrulduğunu görüyor. Türkiye’nin her yerinde tarıma yönelik politakalar çiftçiyi zorda bırakmış. Karadeniz’de de çay üretcisi, fındık üreticisi zor durumda. Gençlerin Karadeniz bölgesi ile ilgili hayalleri kalmamış. Göç edip gitmek istiyorlar. İktidardan memnuniyetsizliklerini küçük yerler diye belki yüksek sesle dile getirmiyorlar ama bir kopuşu gördük. CHP’yi de artık yakından tanımaya başladılar. Karadeniz insanı bilinçli insandır. Sıkıntının, sıkıntının nedenlerinin farkındalar.” Erhan KIZILYAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.