banner460
banner128

İMAMOĞLU'NA SEVGİ SELİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın memleketi Rize ve ilçeleri ile; Artvin’in Arhavi ve Hopa ilçelerinde halkla buluştu. Yoğun sevgi gösterileri ve kalabalık topluluklara seslenen İmamoğlu, ‘Herşey çok güzel olacak’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı beraberinde eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte Rize ve ilçeleri ile Artvin’in bazı ilçelerinde vatandaşla bayramlaştı. Çayeli, Pazar, Ardeşen, Fındıklı ve Rize merkezinde halkın yoğun gösterdiği İmamoğlu’nu; Arhavi ve Hopa’da da coşkulu kalabalıklar karşıladı. Başkan İmamoğlu’nun bayramda bölgelerine geleceğini öğrenen halk adeta yollara döküldü. İmamoğlu konuşmalarında vatandaşların bayramını kutladı,  ‘Her şey çok güzel olacak’ diyerek onlara umut verdi ilgilerine teşekkür etti.

Milletin taktığı apolet önemli

Kendisine yönelik hakaretlere de dikkat çeken İmamoğlu,  “En tepeden en alta kadar kim fazla Ekrem’e hakaret ederse apolet takıyorlar ama bir kişinin gördüğü değil, 85 milyonun gördüğü apolet değerlidir. Millet görecek millet!”dedi.

‘Karadeniz’e ne kadar kötülük yaşmışız içim acıdı”

İmamoğlu’na mitinglerde;  CHP Rize İl Başkanı Deniz Saltuk , İYİ Parti İl Başkanı Ayşegül Özyanık, AHP Milletvekilleri Turan Aydoğan ve Ahmet Kaya, İBB Sözcüsü Murat Ongun, kendisi de Arhavili olan Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer, Parti Meclisi Üyesi Sevgi  Kılıç’ta eşlik etti.

İmamoğlu Rize’de çarpık yapılaşmaya ve doğa katliamını işaret ederken, “Karadeniz’e ne kadar kötülük yapmışız içim acıdı. Oysa yeşil ve güzel Rize’ye dünyanın her yerinden turist gelir. Rizeli hemşehirlilerim onları karşılardı. Keşke doğaya zarar vermeseydik” dedi. Otobüsünün önü sık sık kesilen İmamoğlu, Eşi Dilek Kaya İmamoğlu, oğlu Semih ve Kızı Beren’le halkın içinde yürüyüp kimi zaman bayramlaştı, kimi zaman sohbet etti. Fotoğraf çektirme taleplerini kırmadı. Yanına gelenlerin “Aday ol İmamoğlu” çağrısına gülümseyerek kafa selamıyla yanıt vermesi ise gözlerden kaçmadı.

“6’lı masanın neferiyim”

İmamoğlu Rize’de yaptığı konuşmada; “Toplumun aklı, milletin aklı önde giderse, ortak akıl önde giderse; oradan üretim çıkar, huzur çıkar, kazanç çıkar, bolluk çıkar, bereket çıkar. İşte bugün Türkiye'de, farklı siyasi görüşler bir araya geldi. Memleketim tekrar özgürleşmesi için, tekrar insanların özgürce fikirlerini ortaya koyabilmesi için, tekrar ‘Ben çalışırsam olur; dayım, halam, teyzem, torpilim olursa olur’ değil. Ben olursam olur, ben çalışırsam olur diye bir ittifak masası kuruldu. Ben de o ittifak masasının, 6 liderin ortaya koyduğu düşüncenin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, Belediye Başkanı olarak en güçlü neferi olacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum. İstanbul'da ittifak yaptık. Teşekkür ediyorum Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, beni o dönemde destekleyen ve ittifak ruhuyla yola çıktığımız çok değerli İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e buradan hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Yola çıktığımızda ittifak olarak, o zaman ‘Ben İstanbul İttifakı’nın adayıyım’ demiştim. ‘Herkesin oyuna talibiz’ demiştim. Ve günün sonunda, belki de tarihin en yüksek oyunu alarak İBB Başkanı seçildim. Şimdi de bu milletin en az yüzde 60’ının bir değişim istediği bir ortamda hep birlikte başaracağız göreceksiniz. Hep birlikte başaracağız. Bu masanın ve bu birlikteliğin en büyük vaadi; barıştır, huzurdur, bir arada, milletçe dimdik ayakta olmaktır.  Gençlerine fırsat vermektir. Tarımda üreticinin yanında olmaktır. Çay üreticisinin yanında olmaktır. Üreten her insanın yanında olmaktır. Kadının yanında olmaktır. Gencin yanında olmaktır. Annenin yanında olmaktır. Annenin, babanın çocuklarının geleceğinden kaygı duyduğu değil, umutla onlara yol çizdiği bir sürecin yanında olmaktır. O bakımdan güçlü bir birliktelik içerisindeyiz.”

Sol Partili Alper Taş’ı yanına aldı

Pazar ilçesinde de otobüs üzerinden vatandaşlara hitap eden İmamoğlu, kalabalığın içinde gördüğü 31 Mart 2019’da CHP’den Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan SOL Parti PM Üyesi Alper Taş’ı yanına davet etti. Taş ile yerel seçimlerde birlikte mücadele verdiklerini belirten İmamoğlu, “Beyoğlu'nda olmadı ama İstanbul'da oldu. Herkesin katkısıyla oldu. Onun da katkısına minnet duyuyorum, teşekkür ediyorum” dedi. Kalabalık içinden kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocukları da unutmayan İmamoğlu, “Bu milleti birbiriyle uzaklaştıran o bütün kötü duyguları, bu çocuklar yıkacak. Yıkacak bu çocuklar. Sadece biz o çocuklara, o gençlere birazcık sağlam bir zemin verelim. Şu anda onun arifesindeyiz. Az kaldı. En fazla bir yıl kaldı” ifadelerini kullandı.

“Bu toprakların çocuğuyum”

İmamoğlu, Ardeşen’de de coşkulu bir kalabalığa seslendi. “İyi ki sizlerle bir aradayım, iyi ki ben bu toprakların çocuğuyum” diyen İmamoğlu, duygularını, “Pazar’da da söyledim, burada da söyleyeceğim. Sizden sonra Fındıklı'da da söyleyeceğim, Arhavi’de de Hopa'da da. Her yerde söyleyeceğim. Çünkü, özüyle beraber var olan insan, ona saygı duyan insan, herkese saygı duyar. Ben, özüne sadık bir insanın, ama herkese sahip çıkan ve saygı duyan bir insanım. Derim ki hep; Allah'ım, beni aileme mahcup etme, beni doğduğun bu güzel topraklara, Karadenizlilere mahcup etme, tabii ki milletime, vatanıma, bayrağıma, mahcup etme. Bu ülkeyi kuran, sizlerin atasına, dedesine mahcup etme, Atatürk'e mahcup etme” sözleriyle dile getirdi.

"Bir yıl sonra birilerine doğruyu göstereceğiz"

“Ben size mahcup olmamayı şöyle tarifliyorum” diyen İmamoğlu, “İstanbul'da yaşayan insanların hakkını yedirmedim. Hiç kimsenin hakkını yedirmedim. Allah şahit ki, bu kardeşiniz, bu evladınız, bu hemşehriniz kimsenin de hakkını yemez. Hak, hukuk ve adalet kavramı, bizim prensibimizdir. Hem insani hem vicdani hem inanç prensibimizdir hem de hepimizin birlikte yaşama unsurudur” dedi. İnsanların vatandaşına hapsi değil, özgürlüğü, aklı, bilimi gösteren yöneticilere ihtiyacı olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bunu başaracağız. İstanbul'da bir kez başardık. Dediler ki; ‘Yanlış yaptınız.’ Öyle mi? Kartmerli ikinciyi kazandık, ikinciyi. Bu vatandaşa yanlış yapmayacaksın. Yanlışı yaparsan vatandaş sana doğruyu gösterir. Hiç acımaz. Dolayısıyla biz ne yapacağız? Bir yıl sonra, birilerine hep birlikte doğruyu göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Arhavi ve Hopa’da coşkulu kalabalıklar

İmamoğlu daha sonra Arhavi ve Hopa ilçelerine geçti. Başkan İmamoğlu bu iki ilçede de inanılmaz coşkulu kalabalıklarla karşılandı. Sevgi gösterilerine mazhar olan İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile vatandaşları selamladı. İlgilerine teşekkür etti. (birgün-durum)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.