Düzce 04.08’de 5.9 şiddetinde depremle sarsıldı. Deprem; İstanbul, Ankara ve bir çok kentten hissedildi. 1'i ağır 50 kişinin yaralandığı  bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.                                            Saat 04.08’de merkez üssü Düzce olan ve aralarında İstanbul ile Ankara'nın da olduğu pek çok kentten şiddetli şekilde hissedilen bir deprem meydana geldi. Yurttaşların sokaklara çıktığı Düzce'de elektrikler kesilirken, yetkililer, şu ana dek depremin yaşandığı kentlerde herhangi bir can kaybı bilgisinin bulunmadığını belirtti. Düzce'de Adliye binasıyla birlikte bazı yapılar hasar gördü. Çarşıda 2 katlı bir dükkan yıkıldı. Deprem nedeniyle 1'i ağır 50 kişi yaralandı. Düzce'de bir yurttaş, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

Türkiye sabaha karşı Düzce, İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve birçok kentten hissedilen bir depremle sarsıldı.

Kandilli Rasathanesi’nin açıklamasına göre merkez üssü Düzce olan depremin büyüklüğü 6. Deprem saat 04.08’de gerçekleşti.Gölyaka ilçesindeki depremin 10,6 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.Düzce'de yurttaşlar panikle evlerini terk etti ve sokaklara çıktı. Deprem sonrası kentte elektrikler kesildi.AFAD, “Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz” duyurusunu yaptı.

Kentte saatler sonra mahallelere elektrik verilmeye başlandı. Öte yandan AFAD, depremin büyüklüğünü 5,9 olarak açıkladı.

Kalp krizi nedeniyle can kaybı

Düzce Çay Mahallesi’nde oturan 63 yaşındaki Sevim Çengel’in, yaşanan depremin ardından panik ve korkuya kapıldığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Soylu: Hasarlı binalarda oturmayın

Düzce’ye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 07.20’de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“70’in üzerinde artçı sarsıntı var. Bu seviyelerde 4’ün üzerinde artçı sarsıntı olabilir o yüzden az hasarlı ya da hasarlı binalarda durmamak lazım. Şu ana kadar bize ağır hasarlı bir binayla ilgili bildirim gelmedi. Biraz önce hem valimiz hem belediye başkanımızla değerlendirme ortaya koyduk. 30'dan yaralandı. Bolu’da da leğen kemiği kırık bir yaralı var. Düzce’deki ağır yaralı kişinin hayati tehlikesi var. Depremin olduğu andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arz ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız, valilerle de görüşüp bilgi aldı. Bir elektrik kesintisi var. Bunların önemli bir bölümü kontrollü bir kesinti. Mahalle mahalle kontrolü bir şekilde elektrik veriliyor. Hem doğalgaz hem de elektrik kaçakları olsun bunlarla ilgili tedbirli olarak elektrik kesilmesi söz konusu. AFAD ekiplerimiz ve Kızılay ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor. Birkaç köyde ahır yılması söz konusu.”

Düzce Belediye Başkanı: Herkes sokaklara çıktı

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, ilk anda yaptığı açıklamada, "Elektrikler kesik, şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma ve ölüm haberi yok" dedi.

Faruk Özlü, “Çok şiddetli hissettik. Herkes sokaklarda, insanların evlerin dışında, az önce artçı bir deprem daha oldu. Ekiplerimiz dışarıda, tespit çalışmaları yapılıyor. Elektrikler kesik, şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma ve ölüm haberi yok. Deprem yönetmeliklerini uyguladık. Türkiye genelinde yapılan tatbikat Düzce’de de uygulandı” açıklamasını yaptı.

Düzce, Bolu ve Sakarya’da eğitime ara

Düzce Valisi Cevdet Atay, tedbir amaçlı olarak kentte eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da şehirdeki tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Bolu Valiliği de 1 günlük eğitim tatilini sosyal medyadan duyurdu.

İmamoğlu: İstanbul’da bir olumsuzluk iletilmedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin hiçbir vatandaşımıza zarar vermemiş olması tek dileğimiz. Geçmiş olsun” paylaşımında bulundu.

İmamoğlu sonraki paylaşımında, "Merkez üssü Düzce olan ve tüm bölgede hissedilen depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun" dedi. (birgün-durum)