banner460
banner128

Gazeteciye alçak saldırı!

Yeniçağ  Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ , dün gece katıldığı bir televizyon programı sonrası  evine görerken,  7 kişinin saldırısına uğradı.  Beyzbol sopalarınya dövülen Demirağ hastaneye kaldırıldı.

Yeniçağ  Gazetesi olayı saldırıyı şu şekilde duyurdu. “Gazetemiz yazarlarından Yavuz Selim Demirağ, Türkiyem TV'de sunduğu Yeniçağ’da Meydan programının ardından evinin önünde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.Demirağ, bir diğer yazarımız Murat Ağırel ile gerçekleştirdiği program sonrasında evine girmek üzereyken arkasından gelen yaklaşık 5-6 kişilik grubun sopalı saldırısına uğradı. Yazarımız Demirağ'ın başına ve yüzüne sopalarla vuran saldırganlar, kullandıkları Doblo model araçla olay yerinden kaçtılar. Öte yandan saldırının ardından yapılan incelemede araca ait plakanın ise çalıntı olduğu ortaya çıktı.Demirağ, uğradığı saldırı sonrasında ailesi tarafından GATA'ya kaldırıldı.

Büyük tepki!

Gazeteci  Yavuz Selim Demirağ'a yapılan saldırıya; başta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşemer olmak üzere, çok sayıda CHP'li ve İyi Partili siyasetçiden tepki geldi. Gazeteciler de meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadılar.

TGC: Yeniçağ Gazesi yazarına saldırıyı kınıyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu 
Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a Ankara’da yapılan saldırıyı kınayarak bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:
“Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a Ankara’da kimliği belirsiz bir grubun beyzbol sopalarıyla saldırdığını, tedavisinin GATA’da yoğun bakım servisinde sürdüğünü haber aldık.Bu saldırıyı azmettirenleri ve yapanları kınıyoruz.
Gazetelere ve gazetecilere yapılan tüm saldırılarda uygulanan cezasızlık tavrının bu olayda da uygulanmamasını bekliyoruz. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü benimsemekte zorlanan siyasilerin gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadır. Yeniçağ Yazarına yapılan saldırı basın özgürlüğü konusundaki endişeleri giderek büyütmektedir. 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak meslektaşımız Yavuz Selim Demirağ’ın en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyor, ailesine ve Yeniçağ Gazetesi çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Sorumluların en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.